İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Çelik müjdeyi verdi: Yeni dersimiz Çince!

PEKİN – Liselere Çince dersi geliyor. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, pilot uygulama olarak bazı liselerde Çince okutulacağını, bunun için müfredatın hazırlandığını söyledi.

Asya Eğitim Forumu Yıllık Konferansı’na katılmak üzere Pekin’de bulunan Bakan Çelik, Türkiye’nin Çin’le eğitim alanında yeterli ilişkiye sahip olmadığını vurguladı. Çin’de bir kısmı devlet bursuyla, bir kısmı kendi olanaklarıyla gelen 15-20 kadar Türk öğrenci bulunduğunu, Türkiye’de de çok az sayıda Çinli öğrencinin eğitim gördüğünü anımsatan Çelik, şöyle konuştu: “Çinceyi çok iyi bilen uzmanlarımız olması gerekiyor. 1000 Öğrenci Projesi çerçevesinde Çin’e de öğrenci gönderiyoruz. 609 kazanan öğrenci arasında Çin’i tercih eden ve kabul edilen üç öğrenci bulunuyor. Beş yıl sürecek bu proje kapsamında Çin’de lisansüstü eğitim almış en az 15-20 uzmanın olması, Türkiye-Çin ilişkileri açısından son derece faydalı olacak.”

Rusçayı bazı meslek okullarında zorunlu ders haline getirdiklerini anımsatan Çelik, Talim Terbiye Kurulu’nun geçen yıl aldığı kararla Çincenin de pilot seçilen liselerde okutulacağını belirtti. Çelik, “Bizim mutlaka Çinceyi çok iyi bilen uzmanlarımızın da olması gerekiyor. Bakın, Ermeni meselesiyle ilgili olarak o kadar konuşuyoruz, ama Ermenice bilen kaç tane uzmanımız var?” dedi. (dha, aa)

http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=202387

Yorumlar kapatıldı.