İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Gene Ermeniler

Yılmaz Öztuna

Ermeni Meselesi, artık zirveye çıktı. 1789’da kurulan o kadar anlı şanlı AssamblÈe Nationale’in (Fransız Millet Meclisi) ancak, 5’te 1 milletvekili oyu ile çıkardığı Ermeni Yasası, rezilliğin daniskası olarak zirve yaptı. Demokrasi denen nazlı kavram hem de tam ortasından çatlamaması ve Dünya barışının tehlikeye düşmemesi için, şimdi artık zirveden aşağıya doğru yol alacaktır. Bu inişte Taşnak teröristlerin peşine takılan Ermeniler epey zarar göreceklerdir. Düvel-i Muazzama oyunları ile bir defa daha hayal kırıklığına uğrayacaklardır. Yeniden, bin yıl iç içe sulh ve sükûn, refah ve saygı içinde yaşadıkları Türkler’le anlaşacaklardır.

O zamana kadar, bizim gaflet uykusundan uyanıp çağdaş metodlarla çalışmamız gerekiyor. Millî meselelerimizi çok savsakladığımızı kabullenerek başlıyalım. Lâkırdı ve palavra edebiyatına değil gerçekçi teşhislere, gerçekçi politikaya, geniş ufuklara muhtacız.

Fransa’da 400.000 Ermeni oyuna karşı 400.000 Türk oyu çıkaramadık. Birleşik Amerika’da, Almanya’da Türkler, parça parçadır. Büyük kısmı çaresizlikten, çağ dışı dolandırıcı örgütlere yakalarını kaptırdılar. Türk asıllı Amerikalı, Alman, Fransız vatandaşı tipini oluşturamadık.

Türk cumhuriyetlerimize gelince, bazı liderlerimiz, oralara adım bile atmadılar. 200 milyonluk Dünya Türk kitlesi, 10 milyon dünya Ermenisi’nin iftiralarını göğüsleyemedi. Bir buçuk milyar Müslüman’a gelince, Bosna trajedisinde, Kıbrıs meselesinde olduğu gibi, Ermeni konusunda da sesleri çıkmadı. Lübnan meclisi, 1915’te Ermeni Soykırımı yaptığımızı kabûl etmiştir. İran, Ermenistan Cumhuriyeti’nin birinci müttefikidir, Azerbaycan Cumhuriyeti’nin ezilmesi için çalışmıştır.

Bosna’da Fransız generalin ve Holandalı albayın Sırplar’a 12.000 Boşnak’ı kundaktaki bebeklerine kadar soykırımdan geçirmeleri için izin vermesi, başlı başına dünyayı ayağa kaldıracak bir insanlık suçu idi. Bunlara göz yumularak 2006’nın büyük problemleri oluştu.

Bazı devletler, Ermeni üzerinden Türk düşmanlığı yapmak huylarının çirkinliğini ve demokrasiye verdiği zararı kavrayacaklardır. Ermeni konusu, bütün dünyada tavsıyacaktır. Yeter ki biz, bu sürecin hızlanması için gerekeni esirgemiyelim.

http://www.turkiyegazetesi.com/makaledetay.aspx?ID=305302

Yorumlar kapatıldı.