İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni Patrikliği’nden iftar yemeği

İSTANBUL – Türkiye Ermenileri Patrikliği, İstanbul Kuyumcular Odası Eminönü Belediyesi Ramazan Çadırı’nda iftar yemeği verdi. Yemeğe katılan Patrik Mesrob II, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Türkiye’de Ermenilerin, Musevilerin, Rumların, her dinden insanların yüzyıllardan beri bir arada yaşadıklarını ve birbirlerinin geleneklerinden etkilendiklerini söyleyen Mesrob II, tüm bu geleneklerin yaşatılması gerektiğini dile getirdi.

Mesrob II, bu akşamki iftara ilişkin de Kapalıçarşı’da pek çok Ermeni esnaf bulunduğunu ve Müslüman dostlarının en mübarek ayındaki bu birliktelik ortamına katkıda bulunmak istediklerini vurgulayarak, “Bu yüzden her yıl böyle bir iftar gerçekleştiriliyor” dedi.

Patrik Mesrob II, “Fransa Parlamentosunun söz konusu kararı aldığı böyle bir dönemde bu iftar size ne anlam ifade ediyor?” sorusu üzerine de “Herhangi bir siyasi anlam yüklemeye gerek yok. Yabancılar, her zaman bu ülkenin coğrafyasında yaşayan insanları kendi emelleri doğrultusunda kışkırtmak istemişlerdir. Ancak gördüğünüz gibi biz bir arada olmayı her şeye rağmen başarıyoruz” diye konuştu.

http://www.ntvmsnbc.com/news/388461.asp

Yorumlar kapatıldı.