İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Dikkat çeken Türkler!

Ruhat Mengi

Fransa’nın kararı, Ermeni soykırım yalanının tüm ders kitaplarına ve ceza kanunlarına girecek olması, arkadan toprak ve tazminat talebi gelecek olması yanında ilerde AB’nin “Ermeni soykırım iddiasını kabul etme” şartını önümüze çıkarması açısından da çok önemli, onun için gündemi meşgul etmeye devam ediyor.

Her ne kadar bugün AB’nin kendi içinden bu karara itirazlar yükseldiyse de birkaç ülke benzer yasalar çıkardığında o itirazlar susacaktır. Adalet Bakanı Cemil Çiçek Fransa Cumhurbaşkanı Chirac’ın “Meclis’in yasa teklifi önüme gelirse imzalamam” sözleri için “Sonucu görmeden ikna olmayız. Bugün Chirac var, yarın olmayabilir. Bu tür beyanları teminat olarak göremeyiz” demiş. Çok doğru, tam verilecek cevap ama bu tür konuşmalar yapıp sonra da köşemize çekilmek olmuyor. Ve biz her zaman ne yazık ki bunu yapıyoruz.

DÜNYAYI İKNA FAALİYETLERİ

Biz uykuya çekilirken Ermeni diasporası, Halil Berktay’ın onlara yazdığı bir maildeki “Bizimle aynı paralelde açıklama yapacak Türkler bulunmalı (…) İzlenecek strateji mümkün olduğunca çok insanı böylelikle soykırıma inandırmak olmalı” önerisine gayet uygun şekilde “Onlar gibi konuşacak Türkler” buluyor ve bu elbette dikkat çekecek konuma gelmiş veya getirilmiş, sözünü dinletecek güçte “Türkler”in son derece yararlı desteğiyle ülkelere tek tek soykırım olduğunu kabul ettiriyorlar.

Bunu yapan grubun isimlerini “cesur ve şerefli Türk entelektüelleri” olarak Ermeni diasporasının sitelerinde görmek mümkün, hepsi tahmin ettiğiniz şahıslar.

Örneğin, “Elif Şafak gibi birkaç yıl öncesine, ABD’ye gidene kadar bu olay hakkında bir şey bilmediğini” itiraf etmiş olan sosyolog Fatma Müge Göçek geçen hafta yazdığım gibi Londra’da “Royal Society of Medicine”de yaptığı ve “1915’te Osmanlı’nın yaptığının BM’nin soykırım tarifine uyduğunu” söylediği konuşmasını 400’e yakın İngiliz, Ermeni ve Amerikalı izlemiş. Orhan Pamuk (ki kendileri de olay hakkında bir şey bilmeden konuşmuştur, biliyorsa “1 milyon Ermeni” rakamını hangi belgelerden çıkardığını açıklamasını bekliyoruz) Nobel’i almasaydı 16 Ekim’de Ermeni diasporasının kontrolündeki üniversitelerden biri olan Minnesota’da Ermeni diasporasının önde gelen isimlerinden, “kendini soykırımı kabul ettirmeye adamış” Prof. Ohanessian’ın kürsüsünde Ermeni soykırım iddiası hakkında bir konferans verecekti. Nobel’i alınca, “siyasetle ilişkilendirilmesi daha da kolaylaşacağı için” olmalı bunu ileri bir tarihe erteledi.

Kimi İsveç gazetesine açıklama yapıyor, kimi İtalyan, Amerikan gazetesine… Kimi Fransız TV’sinde konuşuyor, kimi Ohannesian kürsüsünde veya Minnesota’da… Kimi sosyolog olduğu halde tarih kitabı yazıyor, kimi ise romanında kahramanlarına söyletiyor. Ve tabii bazıları da Türk gazete ve TV’lerinde “görevlerini” eksiksiz yerine getiriyorlar.

http://www2.vatanim.com.tr/root.vatan?exec=yazardetay&tarih=18.10.2006&Newsid=90441&Categoryid=4&wid=4

Yorumlar kapatıldı.