İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Danone, `Ermeni kararı´na bayrak açtı

RADİKAL – İSTANBUL – Süt ve süt ürünleri şirketi Danone, ‘Ermeni soykırımı’nın inkarını suç sayan yasa tasarısının Fransız Parlementosu tarafından onaylanmasının ardındın bu yasanını yürürlüğe girmesini engellemek amacıyla bir imza kampanyası başlattı. Danone Türkiye Genel Müdürü Serpil Timuray, “İlk olarak çifçisinden işçisine, bayisinden tedarikçisine 23 bin kişilik Danone Türkiye ailesinin imzasını almak üzere yola çıktık. Amacımız toplumun diğer kesimlerinin vereceği destekle imza kampanyasını 100 bine yükseltmek” dedi.

Merkezi Fransa’da bulunan uluslararası bir şirketin genel müdürü olarak yasa tasarısının oylanmış ve onaylanmış olmasına tepkili olduklarını ifade eden Timuray, “İmza kampanyamızı 30 Kasım’a kadar tamamlamayı ve dilekçeleri Fransız Senatosu Başkanlığı’na bizzat iletmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

‘Danone ürünlerine yönelik protesto yok’

32 ülkede faaliyet gösteren Danone’nin Yönetim Kurulu Başkanı Franc Riboud’un da 12 Ekim oylaması öncesinde Fransa Parlementosu’na tasarının sakıncalarını içeren bir mektup yazdığını belirten Timuray, “Danone Grubu Türkiye’ye başta AB üyeliği olmak üzere hep destek verdi. 400 milyon YTL’yi aşan miktarda yatırım yaptı. Türkiye’de 1700 çalışanımız var. 15 bin çifçimiz, 1000 tedarikçimiz ve 600 bayimizle büyük bir aileyiz. Şu ana kadar Danone ürünlerine karşı bir protestoyla karşılaşmadık” açıklamasını yaptı.

http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=201823

Yorumlar kapatıldı.