İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Öymen: `Milletin Fransa´ya tepkisi yetersiz kaldı´

Marmaris – CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Fransız meclisinin aldığı kararı eleştirerek, “Türk milletinin Fransa’ya tepkisi yetersiz kaldı” dedi.

Öymen, “Hükümetin tepkisi de maalesef çok hafif kalmıştır. Şimdiye kadarki tepkiler sözde kalmıştır. Tepkiler iç tüketime yönelik olmuştur. Hükümet bu olaya nasıl bir tepki gösterileceği yönünde somut bir açıklama yapmamıştır” dedi.

Hükümetin bunu sineye çekecekmiş gibi bir izlenim verdiğini de iddia eden Öymen, “Bereket, halk tepkisini göstermiştir. Halk buna sessiz kalamaz. Halk, hükümetten güçlüdür. Hükümet tepki göstermezse meclis gösterir. Mutlaka bunun bir karşılığı olur” diye konuştu.

Orhan Pamuk’un Nobel ödülü alması konusundaki eleştirilere de değinen CHP Genel Başkan Yardımcısı Öymen, şunları söyledi:

“Orhan Pamuk, kitapları 40 dile çevrilmiş bir yazarımızdır. Bu sözleri söylediği için dünyada meşhur olmadı. Dünya edebiyat çevreleri Pamuk’u yakından tanıyor. Nobel ödülünü veren kurumun da sadece ülkesine hakaret eden yazarlara ödül vermek gibi bir adeti yok. Pamuk’un Nobel ödülü almasında sözde Ermeni soykırımıyla ilgili iddialarının etkisi olmadığını düşünüyorum.”

Kaynak : Anadolu Ajansı

http://haber.tnn.net/haber_detay.asp?ID=1571047&cat=POL

Yorumlar kapatıldı.