İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Mağazalar kepenk indirdi

Sözde soykırımı kabul etmeyenlere ceza verilmesini kanunlaştıran Fransa’ya karşı gösterilen tepkilerden çekinen bazı şirketler kepenk indirdi.

Taksim Meydanı’nda düzenlenen gösteriler nedeniyle çoğunluğu bu bölgede bulunan Fransız malı satan mağazaların birçoğu dün açılmadı. Çoğu üyesi yabancı şirketlerden oluşan Birleşmiş Markalar Derneği’nin hukuk danışmanı Vehbi Kahveci, mağaza sahiplerinin, tepkilerin eyleme dönüşmesinden endişe duyduklarını belirtti. Tedirgin oldukları için ek güvenlik tedbiri alıyorlar.

Fransız mallarına yönelik boykot giderek bütün yurda yayılıyor. İstanbul’dan başlayıp İzmit, Konya, Nevşehir’e kadar uzanan protestolara dün de yeni iller eklenmeye devam etti. Erzurum’da bir market, raflarındaki Fransız ürünlerini kaldırırken, Niğde’deki bir market kaldırmakla yetinmeyip, yaktı. Birçok mağazada beğendikleri ürünün Fransız malı olduğunu öğrenen tüketici, malı rafa geri bırakıyor. Özellikle kozmetik sektöründe geniş bir yelpazeye sahip olan Fransız ürünleri, yaygın olarak kullanılıyor. Pazarın yüzde 80’ine ait kozmetik firmalarının çoğunluğunu oluşturan Fransız ürünlerinin satışlarının yarı yarıya düştüğü ifade ediliyor. Alışverişe çıkanlar, Vichy ve Loreal’e ait krem, şampuan ve makyaj malzemelerinin bulunduğu rafların önünde durmuyor. Uzun süredir Loreal’in ürünlerini kullandığını belirten Ayşe Genç, “Fransa ne yapmaya çalışıyor bilmiyorum; ama iki ülke arasındaki dostluğa zarar veriyor.” diyerek, boykota kayıtsız kalmayacağını vurguluyor. Artık alacağı ürünlerin etiketinden Fransız malı olup olmadığını kontrol ettiğini ifade eden Aysel Ordu ise, “İki yıldır çok beğenerek kullandığım Fransa ürünü parfümden vazgeçtim.” diyor.

Zeliş Yıldıral

http://www.zaman.com.tr/webapp-tr/haber.do?haberno=436437

Yorumlar kapatıldı.