İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İnkar yasası ve vakıflar tasarısı Meclis´te

Meclis, Ramazan Bayramı öncesi yoğun çalışacak. Fransa Ulusal Meclisi’nin suç saydığı Ermenilerle ilgili inkar yasası ve ardından yaşanan gelişmeler salı günü Meclis Genel Kurulu’nda özel gündemle ele alınacak.

Kamuoyunda tartışma yaratan Vakıflar Yasa Tasarısı ise haftaiçinde temel yasa olarak görüşülecek.

Meclis Genel Kurulu salı günü özel gündemle toplanarak, Fransa Ulusal Meclisi’nin ‘Ermeni soykırımı’yla ilgili iddiaları inkar edenlere ceza öngören yasayı kabulü ve sonrasında yaşanan gelişmeleri ayrıntılı biçimde tartışacak.

Salı günü önce Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, gelişmeler hakkında Genel Kurul’u bilgilendirecek, Türkiye’nin bundan sonraki tavrı ve politikasına ilişkin açıklamalarda bulunacak.

Gül’ün ardından, siyasi parti grupları da tek tek görüşlerini dile getirecek. Meclis’in bu toplantıda ortak bir karar metnini kabul etmesi bekleniyor.

Genel Kurul’da, bu hafta Vakıflar Yasa Tasarısı da ele alınacak. 93 maddelik tasarı, üç bölüm halinde temel yasa olarak görüşülecek.

Önemli düzenlemeler içeren tasarı, cemaat vakıflarının, 1936 beyannamesinde kayıtlı olanlar ile daha sonra edindikleri taşınmazları kendi adlarına tesciline olanak tanıyor.

Tasarıyla, yabancılar Türkiye’de vakıf kurabilecek, kurulu vakıfların yönetimlerinde görev alabilecek.

Vakıflar, mal edinebilecek, malları üzerinde tasarrufta bulunabilecek, yurtdışında şube ve temsilcilik açabilecek, yurtiçi ve dışındaki kişi ve kurumlardan yardım ve bağış alabilecek, şirket kurabilecek.

http://www.cnnturk.com/TURKIYE/haber_detay.asp?PID=318&haberID=246424

Yorumlar kapatıldı.