İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘Chirac’ın sözü teminat değil’

ANKARA – Bakanlar Kurulu toplantısının ardından basın toplantısı yapan Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Fransa’nın ‘Ermeni soykırımını inkar’ kararıyla ilgili olarak “Türkiye bu haksız uygulamaya karşı girişimde bulunmayı sürdürecek. Bunu takip edeceğiz” dedi.

AB’nin tepkilerini yetersiz bulduklarını belirten Çiçek, “AB çevrelerinden biraz daha kurumsal diyebileceğimiz tepkiler geldi. Ancak bunu yeterli bulmuyoruz. Sadece bir kere tepki verip, işin peşine bırakmaları doğru değil. AB’nin bunu sürekli gündemde tutması lazım. Çünkü AB’nin önemli bir ülkesi, ifade özgürlüğünü ciddi sıkıntıya soktu” dedi.

Bakan Çiçek, Fransa Parlamentosu’nun ‘Ermeni soykırımını inkar’ kararıyla ilgili Cumhurbaşkanı Jacques Chirac’ın “Yasalaşmaması için çalışacağım” sözüne temkinli yaklaştıklarını belirterek, “Neticeyi görmeliyiz. Bu beyanlar teminat değil” dedi.

Çiçek, “Teklif henüz yasalaşmadı. İstiyoruz ki, Fransa iç hukukunda yasalaşması için gereken şartlar oluşmasın. Burada, Fransa Cumhurbaşkanı’na düşen görevler var. Başbakan Erdoğan’a sözleri var. Ümit ederiz ki, o noktaya gelmez, o zaman da AİHM’ye başvuru ortadan kalkar. Bugün Chirac var, yarın olmayabilir. Konuyu takip etmemiz, bu yalanı ortadan kaldırmamamız lazım. Bu türlü beyanları tek başına teminat kabul edemeyiz” dedi.

http://www.ntvmsnbc.com/news/388237.asp

Yorumlar kapatıldı.