İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Mumcu: `Türkiye, Fransa´dan bu tokadı yemeyi hak etti´

Denizli – Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, “Türkiye, Fransa’dan bu tokadı yemeyi hak etti” dedi.

Mumcu, Fransa Meclisi’nde kabul edilen asılsız Ermeni soykırımı iddialarıyla ilgili yasayı “soytarılık” olarak nitelendiren Mumcu, bu yasaya senatonun onay vermeyeceğini ifade ederek, “Kendi kamuoyuna ve biraz da Ermenistan’a çiçek göndermek istiyorlar” diye konuştu.

Fransa’nın, Türkiye’nin doğusunda etki sağlayamaya çalıştığını öne süren Mumcu, şöyle devam etti:

“Burnunu Türkiye’nin doğusuna sokmaya çalışan Fransa’ya bunun hayırlı bir şey olmadığını göstermek, burnunu sıkıştırmak lazım. Eğer bunu yapmazsak başkaları da cesaretlenir. Fransa’ya etkili bir karşılık verilmeli, vatandaşlarımız Fransa’yı boykota etkin olarak katılmalıdır. Hükumet de muhalefet partileri gibi kınamakla yetinmemeli, etkili politikalara karar vermelidir.”

Türkiye’nin benzer bir yasayla karşılık vermesinin yanlış olacağını savunan Mumcu, onların soykırım suçu işlediğini, Türkiye’nin ise işlemediğini, dolayısıyla buna misilleme denilemeyeceğini kaydetti.

Geçmişte Birleşmiş Milletler’de (BM) Fransa’nın Cezayir’de yaptığı soykırımla ilgili oylama sırasında Türkiye’nin Fransa’nın yanında yer aldığını hatırlatan Mumcu, şöyle dedi:

“Belki toplumsal hafızamızda yer etmiştir, belki etmemiştir. Kaderin cilvesi, Türkiye biraz da bunu hak etti. Çünkü BM’de, Cezayir’de soykırımın varlığı yokluğu oylanırken, Türkiye, Müslüman memleketler ve Müslüman kardeşleriyle beraber olup (Cezayir’de soykırım vardır) diye oy kullanmayıp, Fransa ile beraber olup (Cezayir’de soykırım olmamıştır) diye oy kullanmıştır.

Bu da Türkiye’ye bir ders, bir ibret olsun. Tarihsel dostlarımızı bir kenara bırakıp sana asla dost olmayacaklarla yandaşlık kurmaya çalışırsan, göreceğin muamele budur. Onun için Türkiye bundan ders almalı. Bana sorarsanız, Türkiye bunu hak etti. Fransa’dan bu tokadı yemeyi hak etti. Ama Fransa’ya da hak ettiği cezayı vermeliyiz.”

Orhan Pamuk’a Nobel ödülü verilmesiyle ilgili soruyu da yanıtlayan Mumcu, “Birinci fotoğraf ‘Cezayir’de soykırım olmamıştır’ diyen Türkiye Cumhuriyeti Devleti yetkilileri… İkinci fotoğrafta ‘Türkiye soykırım yapmıştır’ diyen bir yazar ve onun Nobel ödülü alışı var. Üçüncü fotoğrafta ‘Ermeni soykırımı yoktur diyen suç işler’ düzenlemesini içeren yasa. Hayırlı işler… Demek ki, tarih affetmiyor” dedi.

Milletin gönlünde taht kuruyor olmayı daha çok önemsediğini belirten Mumcu, “Aşık Veysel ne Nobel ödülü aldı, ne de başka bir yere ödül için aday gösterildi. Ancak Aşık Veysel, milletin hafızasında binlerce yıl yaşayacak. Ama Orhan Pamuk ve onun gibi milletine küfretmeyi marifet sayanlar unutulup gidecek” diye konuştu.

Kaynak : Anadolu Ajansı

http://haber.tnn.net/haber_detay.asp?ID=1570225&cat=POL

Yorumlar kapatıldı.