İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Emperyalistler Türkiye’de iç savaş çıkarmak istiyor

Ermeni tarihçi Levon Dabağyan, Ceviz Kabuğu’nda önemli açıklamalarda bulundu. Dabağyan, tarih boyunca Ermenileri kullanan emperyalist güçlerin tek hedefinin bir iç harp çıkarıp Türkiye’yi parçalamak olduğunu söyledi. n 8’DE

Ermeni tarihçi yazar Levon Panos Dabağyan’DAN ÇARPICI TESPİT

İç harp çıkarmak istiyorlar

Usta Gazeteci Hulki Cevizoğlu’nun Kanaltürk’te yayınlanan Ceviz Kabuğu Programı’nda konuşan Dabağyan, “Bu memleketin insanı birbirine sarılmalı. Çünkü gayri resmi savaşın içindeyiz” dedi.

Fransız Parlamentosu’nun “Ermeni soykırımı yoktur” diyene hapis ve para cezasını öngören yasayı kabul etmesi ve Orhan Pamuk’un eşzamanlı olarak Nobel Edebiyat Ödülü alması konularının tartışıldığı programa Dabağyan’ın önemli açıklamaları damgasını vurdu.

Dabağyan konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Biz Türk vatandaşıyız. Ermeni, Osmanlı Türk Devleti’nin direği idi. Osmanlıyı yıkmak için bu direği kırdılar. Fransız, utanmaz Amerikalı Ermeni’yi kullanıyor. Niçin Ermeni bu hale getirilmiştir?.. Ben bu vatanın has evladıyım. Ermeniler Türk kesti diye resimler göstermeyin. Türk milletinin bununla alakası yoktur. Rus ermeni getirmiş Rusya’dan katliam yaptırmış burada. Bunun faturasını ben ödüyorum.

Türk halkını kışkırtıyorlar

Fransa’nın “düşünceyi yasaklayan” kanunu kabul etmesini de eleştiren Ermeni tarihçi yazar Levon Dabağyan şöyle konuştu:

“Türkiye üzerinde korkunç oyunlar oynanıyor. Nil’den Fırat’a kadar toprak istiyorlar, aşağılık herifler. Biz kimseye beş kuruşluk toprak vermeyiz. Bizde öyle bir şey yoktur, olmayacaktır da. Türk Devleti bu kadar basit değildir.

Fransa’nın amacı ne?” sorusuna Dabağyan şu cevabı verdi:
“Fransa Ermenistan ile Türkiye’nin arasının düzelmesini istemiyor. Bu kararla, Türk halkını kışkırtıp Ermeni’nin üstüne saldırtmak istiyor. 6-7 Eylül hadiseleri yaptırmak istiyorlar. Esas hedef iç harbi çıkartmak Türkiye’de. Türkiye’yi bölüp parçalamak istiyorlar. Fransız değildir yalnız bunu yapan, Avrupa Fransa ile birliktedir, Fransa’yı öne sürüyorlar.”

Gayri resmi savaş var

AB konusunda, Avrupa’nın asıl amacının Türkiye’yi AB’ne sokmak değil, Türk milletini birbirine düşürmek olduğunu belirten Dabağyan, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Biz ne zaman ki soğan ekmek yemeğe alışırız, kendi topraklarımıza sahip çıkarız, zararı yok yarı aç yarı tok yaşayım ama bu topraklar benim olsun deriz, güçleniriz, güçlenmeye çalışırız ki bunu yapabilecek bir milletiz, bu memleketin insanı birbirine sarılmalı. Buna ihtiyacımız var. Gayri resmi savaş veriliyor, bu savaşın içindeyiz.”

Gül istifa etmeli

Programda izleyicilere yöneltilen “Fransa’nın kararına engel olamayan Dışİşleri Bakanı Abdullah Gül istifa etmeli mi?” sorusuna gelen 6 bin 500’e yakın oyun yüzde 97’si “evet” yanıtını verdi. İkinci soru “Orhan Pamuk Nobel Ödülünü iade etmeli mi?” idi. Buna da 10 bin 500 oy kullanıldı. Bunda da halkın yüzde 97’si “etmeli” karşılığını verdi.

Ermeni lobisi Amerikalıların uşağıdır

Levon Dabağyan, yırtdışında alınan Türkiye aleyhindeki kararlara mazeret olarak “güçlü Ermeni lobisinin” gerekçe gösterilmesinin ise doğru olmadığını belirterek, böyle bir lobi olmadığını, lobi görüntüsü arkasında İllumünati gibi güçlü kuruluşların bulunduğunu söyledi:

“Amerika’da, Avrupa’da Ermeni Lobisi diye bir şey yoktur. Yalan konuşuyorlar. Ermeni Lobisi uşaktır. Amerikalıların uşağıdır.”

Programda Büyük Ermenistan Devleti kurulması projesiyle ilgili olarak da konuşan Dabağyan, “Büyük Ermenistan adı kullanılarak başka bir devletin kurulmasına çalışıldığını” ifade etti. Dabağyan, Ermeniler üzerinde siyası oyunlar oynandığına dikkatleri çekerek, Ermeni kilisesinin Avrupa tarafından Gregoryanlar, Papaya bağlı Katolik Ermeniler ve Anglikan Amerikan Kilisesine bağlı Protestan Ermeniler olarak üçe bölündüğünü söyledi. Dabağyan, Cevizoğlu’nun sorusu üzerine “Etyen Mahçupyan Vatikan’a bağlı olanların, Hrant Dink Anglikan Kilisesi’ne bağlı olanların, ben de Gregoryanların tanınmışıyım” dedi.

Orhan Pamuk ne karışıyor?

Hulki Cevizoğlu’nun Orhan Pamuk ile ilgili düşüncelerini sorması üzerine, Dabağyan şöyle konuştu: “Sen edebiyatçısın. Ne işin var bu işlerin içinde? Bizi bize bırak. Sen, Orhan Pamuk olarak hakikaten Türksen, ikimizin arasını yapmaya bak.” Orhan Pamuk’un kendi düşüncelerini söylediğine inanmadığını belirten Dabağyan, “O adam söyletildi, karşılığında da mükafatını verdiler, hediyesini aldı. Kardeşim sen edebiyatçı olarak niçin bunlara giriyorsun? İkimizin arasını yapsana” dedi.

http://www.yenicaggazetesi.com.tr/newsdetail.asp?NewsID=3984

Yorumlar kapatıldı.