İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘Soykırım yasası kabul edilirse Fransa’da 5’inci cumhuriyetin sonu olur’

Ankara Sanayi Odası Başkanı Zafer Çağlayan, sözde Ermeni soykırımını reddetmenin suç sayılmasını öngören yasa teklifinin görüşüleceği 12 Ekim’de Paris’e giderek tasarıyı protesto edecek.

Paris Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı’ndan, oylamanın yapılacağı gün için randevu istediklerini belirten Çağlayan, “Onların tabiriyle ‘ilk suçlu’ olmak üzere gidiyorum. Açık açık ‘Ermeni soykırımı iddialarını reddediyorum’ diyeceğim.” şeklinde konuştu. Çağlayan, Fransa başta olmak üzere AB ülkelerinin ‘ikiyüzlü tavırlar’ gösterdiğini ifade ederek, bunu lanetlediğini söyledi. Çağlayan, “Bu ikiyüzlü tavırlara karşı devletimizin, tüm milletimizin, kişi ve kuruluşların, bu ahlak ve akıl dışı ve pervasızca girişime hak ettiği şekliyle cevap vermesini diliyorum.” görüşünü dile getirdi.

Zafer Çağlayan, teklifin yasalaşması halinde Fransa’da 5. cumhuriyetin son bulacağını, ‘düşünce özgürlüğüne tahammül edemeyen eski, çağ dışı, insan haklarını hiçe sayan 6. cumhuriyetin’ temellerinin atılmış olacağını kaydetti. “Bir taraftan kalkıp 6 milyar dolarlık mal satacaksın, gelip Türkiye’nin imkanlarını en iyi şekilde kullanacaksın, bunun karşılığında elini öpmen gereken Türk milletine ve Fransa’da bulunan herkese olmayan bir soykırımı reddetme hakkını yasaklayacaksın.” diyen Çağlayan, yıllık yaklaşık 3 milyar dolar ihracatı bulunan 3 bin 200 ASO üyesi sanayiciye mektup göndererek, Paris Ticaret ve Sanayi Odası’na hitaben birer kınama mektubu yollamalarını isteyeceklerini bildirdi. Çağlayan, ayrıca hükümetin hemen tüm Fransızların Türkiye’ye girişlerinde, Fransa’nın Türklere uyguladığı şekliyle vize uygulamasını istedi.

Ankara, Zaman

http://www.zaman.com.tr/?bl=ekonomi&alt=&trh=20061009&hn=357347

Yorumlar kapatıldı.