İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

SOYKIRIM YASASI ALT KOMİSYONDA

TBMM Adalet Komisyonu, ‘Ermeni soykırım yalanlarının cezalandırılması’ ile Fransa’nın, Cezayir’de soykırım işlediğinin inkarını suç sayan yasa tekliflerini alt komisyona sevk etti.

Komisyonda Anavatan Partisi Erzurum Milletvekili İbrahim Özdoğan’ın ‘Ermeni Soykırım Yalanlarının Cezalandırılması Hakkında Kanun Teklifi ile Afyon Bağımsız Milletvekili Mahmut Koçak ve Anavatan Partisi Afyon Milletvekili Reyhan Balandı’nın, ‘Fransa’nın, Cezayir halkına karşı işlediği soykırım suçunu inkar edenlerin cezalandırılmasına’ ilişkin kanun teklifleri görüşüldü. Komisyon, 3 milletvekilinin değişik tarihlerde verdiği kanun tekliflerinin alt komisyonda ele alınmasını benimsedi. Alt komisyon, AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Nuri Akbulut, AK Parti Kilis Milletvekili Hasan Kara ile CHP Niğde Milletvekili Orhan Eraslan’dan oluştu.

Teklifin amacı ne?

Özdoğan’ın teklifinde, ‘Türklerin, Ermenilere soykırım uyguladıklarını iddia eden, Ermeni soykırımının varlığını her türlü söz, yazı, resim, karikatür, çizim ile ifade eden, yayan, propagandasını yapanların, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması’ öngörülüyor. Bu suçun, basın ve yayın yoluyla, toplu gösterilerle, kapalı ve açık toplantılarla işlenmesi halinde, cezanın yarı oranında artırılmasını düzenleyen teklif, suçun yurtdışında işlenmesi halinde ise 2 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası verilmesini içeriyor.

Teklife göre, soykırım propagandası yapmak amacıyla yurtdışından veya yurtiçinden bir vakıftan, fondan veya herhangi bir kaynaktan maddi destek veya her türlü menfaat sağlayanlar, ayrıca 3 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılacak. Teklifte, Cezayir soykırımını ink�r edenlere 1 yıldan 5 yıla kadar hapis ve 100 bin YTL’ye kadar para cezası öngörülüyor. Soykırımı ink�r edenlere, bu olayların soykırım olmadığını her türlü yazı, resim, karikatür ve çizim ile ifade edenlere, yayanlara ve propagandasını yapanlara, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası verilmesi talep ediliyor. Teklifte, bu suçun basın ve yayın yoluyla veya toplu gösterilerde, kapalı ve açık toplantılarda işlenmesi halinde ceza yarı oranında artırılıyor. ANKARA

http://www.gundemimiz.com/haber.asp?HaberId=21311

Yorumlar kapatıldı.