İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Medeniyet dersi

Türkiye, Sözde Ermeni Soykırımı Yasa Tasarısı’nı yarın Meclis’inde görüşecek olan Fransa’ya yanıtı, 4 Kasım’da verecek. Başbakan Erdoğan, talimat vererek onarımını yaptırttığı Van’daki bin yıllık Ermeni kilisesi olan Akdamar’ı açılışını yapacak. Açılışa Ermenistan ve Fransa temsilcileri de davetli. Van Gölü’nün Akdamar Adası’nda bulunan tarihi Ermeni Kilise’sinde son rötuşlar tamamlandı. Restorasyonuna 2005 Mayıs’ında başlanan kilisenin açılış töreni 4 Kasım’da yapılacak. 2 milyon 600 bin YTL harcanarak tamamlanan restorasyonunda Ermeni asıllı bir mimar da görev aldı. Kültür Bakanı Atilla Koç, Ermenistan, Fransa ve sözde soykırım tasarısını kabul eden ülkelerin temsilcilerini de açılışa çağırdı. Türkiye, böylece hem kendisine miras kalan tarihi eserlere sahip çıktığını gösterecek hem de sözde soykırıma yanıt vermiş olacak. Açılışı restorasyon talimatını veren ve takip eden Başbakan yapacak.

——————————————————————————–

Biz değil Fransa kaybeder

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AKP Grup Toplantısı’nda Sözde Ermeni soykırımı tasarısını Meclis’inden geçirmeye hazırlanan Fransa’ya sert çıktı. Erdoğan, ‘sözde Ermeni Soykırımı’ ifadesini hiç kullanmadan, ‘Fransa AB’nin temel değerlerine meydan okuyor’ dedi. Başbakan Erdoğan’ın konuşmalarıdan satırbaşları…

AB AKIL TUTULMASINA KARŞI TAVIR ALMALI

Bugün Fransa’da iç politika malzemesi olarak Türkiye aleyhine kullanılan saçmasapan iddialar ne kadar tarihi gerçeklere aykırı ise akla ve mantığa da aykırıdır. Adını anmak istemediğim bir yalan iftira kanunla sağlanmak isteniyor. AB Fransa’daki ‘akıltutulmasına’ karşı mutlaka tavır almalı. Fransa’nın bir yalanı kurumsallaştırma çabası elbette AB’nin temel değerlerine karşı büyük bir meydan okumadır. Durumdan vazife çıkarma anlayışı ne zamandan beri sizin göreviniz oldu. Dünya bir sömürgeler kampusü değil.

YALAN MAKİNESİ BOZULACAK

Ayın 12’sinde atılacak yanlış bir adım Türkiye için hiçbir şeyi değiştirmez ama Fransa için çok şeyi değiştirir. Bu sistematik yalan makinesini bozmaya, bu dezenformasyan bulutlarını dağıtmaya kararlıyız. İftira ve yalan makineleri yürekleri yetiyorsa Nijerya, Senegal, Cezayir’e baksınlar. Yanlış hesap Paris’ten dönmeli..

BİZ PİSLİĞİ PİSLİKLE TEMİZLEMEYİZ

Fransa’nın Cezayir soykırımı ile ilgili TBMM’de yasal bir düzenleme yapılmasına şu sözlerle karşı çıktı: Biz pisliği pislikle temizleyenlerden değiliz. Bizim tarihimizde engizisyon, sömürgecilik yok. Biz medeniyetimizi başka milletlerin kanları üzerine inşa etmedik. Aydınlanmanın öncüsü sayılan Fransa, Ortaçağ karanlığına dönmek istemiyorsa, yasayı geri çekmeli.

AŞIRI UÇLARI KAZANMAK

Bu ülkenin birlik ve beraberliğine cumhuriyetin değerlerine karşı tehditler yok mu? Elbette var. Bunların aşırı uçlar olduğunu unutmayalım. Yine unutmayalım ki uçlarda bulunanlar da bizim insanlarımız. Bunu hazmedemeyenler de olabilir. Onlara sesleniyorum. Bugüne kadar onlara yönelik ne yaptınız. Onları merkeze çekmenin kazanma çabası hepimizin ortak görevi.

KİMSE CUMHURİYET BENİM DEMESİN

Bunlar üzerinden prim sağlamaya, gerek yok. Tam bir özgüven içinde hedefimize ilerlerken yarınlarının bugünlerinden çok daha aydınlık olacağına inanarak, cumhuriyetimize sahip çıkıyoruz. Çünkü biz cumhuruz. Cumhur, cumhuriyete sahip çıkmayacak da kim çıkacak? Kimse kalkıp da cumhuriyet benimdir diyebilir mi böyle saçmalık olur mu?

A4 KAĞITLA GELİYORLAR

Milli Eğitim’de yüzyılın en büyük yeniliklerini yaptık. Fakat bunu anlamaktan uzak olanlar her zaman olduğu gibi ellerine bir gensoru, A4 kağıdı tutuşturup onunla müracaat ederler.

——————————————————————————–

Yalana O da karşı çıktı

Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob II, Fransız Parlamentosu’nda görüşülecek olan ‘Sözde Ermeni soykırımını reddedenlere cezai yaptırım öngören yasa teklifiyle’ ilgili bir açıklama yaptı. Patrik açıklamasında ‘Amaç her zaman diyalog, empati ve anlayışa katkı yapacak başarılı girişimler olmalıdır. Bu amaca hizmet etmeyen hiçbir oluşum bizce makul değildir’ dedi. Patrik şunları söyledi: ‘Konunun incelenmesi, araştırılması ve tartışılabilmesi için, Türkiye ve Ermenistan başta olmak üzere tüm ülkeler, engelleyici tedbirler almak yerine, aksine bu engelleri ortadan kaldırıcı düzenlemeler yapılmalıdır. Aksi iki toplum arasındaki diyalog sürecine darbe vuracak.’

ANKARA

http://www.aksam.com.tr/haber.asp?a=55272,4&tarih=11.10.2006

Yorumlar kapatıldı.