İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İHD´nin `Düşünceye özgürlük yürüyüşü´ne polis engeli

İSTANBUL (DİHA) – İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi’nin Taksim’de yapmak istediği ‘Düşünceye özgürlük yürüyüşü’ polis engeline takıldı. Yürüyüşü engelleyen emniyet yetkilisi, ‘Ben burada kanunu temsil ediyorum ve sizi engelliyorum. Gidin hakkımda suç duyurusunda bulunun’ dedi.

Taksim Tramvay Durağı’nda bir araya gelen İHD üyesi bir grup, 301. maddenin ve düşünce önündeki engellerin kaldırılması için Galatasaray Lisesi’ne doğru yürümek istedi. Yürüyüşe izin vermeyen polis, grup önünde çevik kuvvet ekiplerinden barikat kurdu. İHD İstanbul Şube Başkanı Hürriyet Şener, düşüncenin önündeki engelleri kaldırmak için yürümek istediklerini ve bunun anayasal hak olduğunu dile getirdi. Yürüyüşü engelleyen emniyet yetkilisi ise ‘Ben burada kanunu temsil ediyorum ve sizi engelliyorum. Gidin hakkımda suç duyurusunda bulunun’ diyerek, izin vermeyeceğini belirtti. Bunun üzerine grup Taksim Tramvay Durağı’nda basın açıklaması yaptı.

‘Irkçılık yapılıyor’

Grup adına açıklama yapan Şanar Yurdatapan, Türkiye’de 301. madde gibi yasalarda ısrar etmenin Türkiye’yi karanlık günlere çekeceğini söyledi. Bu maddenin toplum içinde ayrımcılık yaptığını dile getiren Yurdatapan, ‘Yasada Türklüğü aşağılama suç sayılırken, Ermeni, Kürt, Musevi, Rum, Arap, Süryani ve Alevi milyonlarca vatandaşa hergün yapılan aşağılamalar görmezden gelinmektedir. Resmen ırkçılık yapılıp topluma tek tipleşme dayatılmaktadır’ şeklinde konuştu.

Açıklamanın ardından İHD İstanbul Şube Başkanı Hürriyet Şener, emniyet yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını dile getirdi.

http://www.gundemimiz.com/haber.asp?HaberId=20968

Yorumlar kapatıldı.