İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Fransız firmaların ‘kısa liste’ korkusu

Fransa Parlamentosu’nda 12 Ekim’de görüşülmesi beklenen ve ‘sözde Ermeni soykırımı yoktur’ diyenlerin cezalandırılmasını öngören yasa tasarısının gündeme gelmesi, Türkiye’deki birçok kamu ihalesinde ‘kısa listeye’ giren bazı Fransız firmalarının Türkiye’deki yatırımlardan pay almalarını zora soktu. Kısa liste, ihalelerde istenilen kriterleri yerine getiren ve ön elemeyi geçen firmaların yer aldığı grup için kullanılan bir ifade şekli.

YATIRIM PROJELERİ

Fransa Parlamentosu’nun alacağı karardan sonra Fransız firmalarının en çok etkilenebileceği projeler arasında, ulaştırma, enerji ile savunma yatırım ve tedarik projeleri yer alıyor. İlk aşamada yaklaşık 5 milyar dolarlık bir yatırımla Sinop’ta kurulması planlanan nükleer santral projesinde, Fransız firmaların da teklif hazırlığında olduğu biliniyor. Kısa adı ‘Marmaray’ olan, İstanbul metro sistemlerinde kullanılması planlanan ve yaklaşık 2 milyar dolarlık maliyeti bulunan araçların alımında Fransız firmaları da ‘kısa listede’.

SAVUNMA İHALELERİ

Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nın 52 adetlik ‘helikopter’ ihalesine teklif veren Fransız Eurocopter firmasının da, ihalede iddialı konumda olduğu ve bu konuda SSM’nin belirlediği ‘kısa listede’ yer aldığı biliniyor.

http://www.aksam.com.tr/haber.asp?a=55259,6&tarih=11.10.2006

Yorumlar kapatıldı.