İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Fransa’ya yolculuk zamanıdır!

Mehmet Y. YILMAZ

ERMENİ soykırımını inkár yasa tasarısı kabul edildiği takdirde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, bakanların ve AKP milletvekillerinin Fransa’ya yapacakları ilk ziyaretlerinde “soykırım yoktur” diye açıklama yapacakları haberleri gazetelerde yer aldı.

Dün de AKP’li bir milletvekili, “Başbakan bir sözü boşa söylemez. İlk Fransa gezisinde bu soru kendisine yöneltilirse çıkar ve soykırım yoktur der” açıklaması yaptı.

Kendilerini hayal kırıklığına uğratmak istemem, ama onların bu hareketlerinin politik gösteri dışında hiçbir anlamı olmaz.

Diplomatik dokunulmazlık sahibi kişilerin bu “suç” nedeniyle Fransa’da yargılanamayacaklarını çocuklar bile biliyor.

Yapılması gereken şey, diplomatik dokunulmazlığı olmayan sade vatandaşların, bu yasa çıktığı takdirde Fransa’ya giderek bu “suçu bilerek işlemeleri”dir.

Ben bu yasa daha önce gündeme geldiğinde bu köşede, yasa çıktığı takdirde Fransa’ya giderek bu suçu işleyeceğimi açıklamıştım.

Yine tekrarlıyorum.

Yapmamız gereken esas olarak bir sivil itaatsizlik gösterisidir ve Fransa’da bu suç nedeniyle yargılanıp, cezalandırılıp, sınır dışı edildikten sonra Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne gidip, bu yasayı bir paçavraya çevirerek Fransa’nın yüzüne çarpmaktır.

Geçen gün gazetelerde “yargılanma tehdidi” nedeniyle Tarih Kurumu Başkanı’nın İsviçre’ye gidemediğine ilişkin bir haber vardı. Tarih Kurumu Başkanı’na da aynı şeyi öneriyorum. Hatta isterse gelsin, gidip bu suçu birlikte işleyelim.

Fransa ve Ermeni lobisi bu girişimleriyle, bize uluslararası alanda kendileriyle bir hesaplaşma fırsatı veriyorlar. Gidip bunu kullanalım.

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/5228348.asp?yazarid=148&gid=61

Yorumlar kapatıldı.