İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Fransa´daki Ermeni Yasa Tasarısı : Meclis ikiye bölünse de tasarının geçeceğine kesin gözüyle bakılıyor.

Fransa’da Sosyalist Partinin sunduğu, sözde Ermeni soykırımının reddinin suç sayılmasını öngören yasa teklifi, Meclis’i yine ikiye böldü.

İktidardaki Halk Hareketi Birliği Meclis Grup Başkanı Bernard Occoyer, yasa teklifinin sunulmasından “üzüntü duyduğunu” ve “yararlı bulmadığını” söyledi.

Meclis Grup Başkan Yardımcısı Eric Rault ise yasa teklifine ilke olarak “evet” oyu vereceğini açıkladı.

Daha önce yasa teklifine karşı çıkan Sosyalist Partinin Meclis Grup Başkanı Jean-Marc Ayrault, bu sefer teklifin kabul edilmesinden yana tavır aldı.

Bu arada, Halk Hareketi Birliği milletvekillerinden Patrik Deveciyan, sunduğu değişiklik önergesinde, tarihçi ve bilim adamlarının teklifin yaptırımlarından muaf tutulmalarını istedi.

Deveciyan, yasa teklifinin, sözde soykırıma karşı çıkılan gösterilerin önlenmesi için kullanılmasını istedi.

Fransa’daki siyasi gözlemciler, 12 Ekim’de oylanacak teklifin kabul edilmesine kesin gözüyle bakıyor.

Teklifin yasalaşması için Senato’nun da onayı gerekiyor. Teklifin, Meclis’ten geçtikten sonra, Senato gündemine gelebilmesi için hükümetin onayı gerekiyor.

Yasa teklifi, sözde Ermeni soykırımını inkar edenler hakkında bir yıl hapis veya 45 bin avroya kadar para cezası verilmesini öngörüyor.

Türkiye yaptığı açıklamada, teklifin kabul edilmesinin ikili ilişkilere “büyük zarar vereceği” yolunda Fransa’ya uyarıda bulunmuştu.

http://www.trt.net.tr/wwwtrt/hdevam.aspx?hid=160762&k=2

Yorumlar kapatıldı.