İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Fransa işine bak!

Başbakan, Fransa’nın soykırımla ilgili üçüncü bir ülke olarak saptama yapma hakkı olmadığını söyledi.

Lütfi Kırdar’daki iftar yemeğinde konuşan Başbakan Erdoğan, Türkiye ile Ermenistan arasındaki bir konuya Fransa’nın saptama yapma hakkı olmadığını belirtti. Erdoğan, “Bu durumdan vazife çıkarmaktır. Fransa’ya ne? Sen işine bak” dedi. Erdoğan tasarının geçmesi halinde Fransa’nın, Türkiye’nin yapacaklarının altından kalkamayacağını belirtti.

‘Siyasi ve ticari ilişkilerimize telafisi imkânsız darbe iner’

Fransız şirketlerinin temsilcileriyle bir araya gelen Başbakan Erdoğan, “Bu teklifin kabulü, siyasi ve ticari ilişkilerimize telafisi imkânsız bir darbe indirecektir” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fransız şirketlerinin temsilcileriyle bir araya gelerek, Fransa Ulusal Meclisi’nde görüşülecek “Ermeni soykırımının inkarını cezai yaptırıma bağlayan yasa teklifi”ne ilişkin sert tepki gösterdi. Erdoğan, “Kamuoyumuz bu teklifi Fransa’nın hasmane tavrı olarak algılayacaktır, korkarım ki bu teklifin kabulü, siyasi ve ticari ilişkilerimize telafisi imkansız bir darbe indirecektir. Bu uyarımız hafife alınmamalı, durumun vahameti fark edilmelidir” dedi. Teklifin Ermeni soykırımının inkarını suç sayacağına dikkat çeken Erdoğan, “Hani düşünce özgürlüğü vardı? Nerede Kopenhag siyasi kriterleri?” dedi. Erdoğan, heyet üyelerine hitaben, “Kamuoyumuz bu teklifi Fransa’nın hasmane tavrı olarak algılayacaktır” diye konuştu. Ortaya çıkan bu durumun iki ülke arasındaki ekonomik ilişkileri sekteye uğratabileceğine dikkati çeken Erdoğan, heyet üyelerine, “Sizlerden bunu önlemek için her türlü çabayı göstermenizi bekliyoruz” diye seslendi.

‘FRANSA NE YA!’

AKP İstanbul İl Başkanlığı’nın verdiği iftar yemeğine de katılan Erdoğan, “Fransa’ya ne ya. Sen işine bak. Efendim Fransa’da 500 bin Ermeni var. Seçimlerde onlara yönelik mesaj olsun diye yapılıyor. Orada 500 bin de Türk var” diye konuştu. Erdoğan özetle şunları söyledi: “Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı yarın Fransa’da Ermeni soykırımı yok dediğinde ne yapacaksınız. Alıp da içerimi atacaksınız. Bakanlarım aydınlarım bunu söylediğinden ne yapacaksınız. Hani sizde ifade özgürlüğü vardı.” Olayın senato boyutu bulunduğunu da hatırlatan Erdoğan “Yanlış hesap yaptılar. Buradan böyle bir netice çıkmış çıkmamış bizim umurumuzda değil. Çıktıktan sonra eğer öyle bir yanlış yapacak olurlarsa bizim yapacağımız çok entresan şeyler var. Onun altından onlar hiç kalkamaz. Sağ olsun medya yarın bunu da saptırır” diye konuştu.

http://www.sabah.com.tr/2006/10/08/eko105.html

Yorumlar kapatıldı.