İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan memnun, diasporada bayram havası

PARİS – Fransa’nın 60 milyonluk nüfusunun 500 binini oluşturan Ermeniler karardan memnun kaldı. Fransız parlamentosunun önünde gösteri yapan genç-yaşlı Ermeniler arasında sevinçten ağlayanlar oldu. Birçok Batılı ülkenin Fransa örneğini takip edeceği umudunu taşıyan Ermenilerden Marie, “Büyükannem ve babam bu katliamda öldü. Bu acıyı tanımak için bir yasa gerekliydi” dedi.

Ermeni Davasını Savunma Komitesi de ‘karardan memnun, ancak hükümetin senatodaki oylamada tasarıyı engelleyeceği kaygısını taşıyor’. Fransa’daki Ermeni Örgütleri Koordinasyon Konseyi Başkanı Alexis Govciyan, “Soykırım kurbanlarının anısına nihayet saygı gösterildi” dedi. Konsey sözcüsü Harut Mardirosyan’sa “Türk inkârcılığı, cezadan muaf kendini ifade ediyordu” dedi.

Ermenistan’dan ilk resmi tepki akşam saatlerinde Dışişleri Bakanı Vartan Oskanyan’dan geldi. Oskanyan, onayı ‘Fransa’nın insan hakları ve tarihi değerleri koruma yönündeki ilkeli tavrının devamının doğal bir sonucu’ olarak nitelendirirken, “Bu karar Türk devletinin Ermeni soykırımını kategorik, saldırgan ve resmi inkârına karşı doğal bir tepkidir” diye konuştu. (Dış Haberler)

http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=201388

Yorumlar kapatıldı.