İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Baykal: Sınır dışı önerisi yanlış

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Fransa Ulusal Meclisinde yarın oylanacak yasa teklifine tepki amacıyla gündeme getirilen Türkiye’deki kaçak Ermenilerin sınırdışı edilmesine yönelik öneriyi doğru bulmadığını ifade etti.

NTV-MSNBC VE AJANSLAR

Güncelleme: 13:34 TSI 12 Ekim 2006 Perşembe
ANKARA – CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Baykal’ın başkanlığında toplandı. Alınan bilgiye göre, Baykal, toplantıda yaptığı konuşmada, TCK’nın 301. maddesinin Ermeni Soykırımı iddialarıyla bağlantılı olarak tartışmaya açıldığını ifade etti. Deniz Baykal, “Ermeni soykırımı yoktur ya da vardır” diyenlerin cezalandırılmasına karşı olduklarını, Türkiye’de soykırım iddiasında bulunmanın suç olmadığını anlattı.

Baykal, TCK’nın 301. maddesiyle ilgili davaların pek çoğunun savcıların yanlış uygulamaları sonucunda açıldığını kaydetti.

Fransa’da yarın oylanacak yasaya tepki amacıyla gündeme getirilen, Türkiye’deki kaçak Ermenilerin sınır dışı edilmesi önerisini de değerlendiren Baykal, böyle bir yola gidilmesinin doğru olmayacağını söyledi.

Deniz Baykal, Adalet Bakanı Cemil Çiçek ile yaptığı görüşmeden de söz etti.

Görüşmede, ceza yasalarındaki değişikliklere uyum amacıyla çok sayıda yasada değişiklik öngören ve TBMM Genel Kurulu gündeminde bulunan paketin gündeme geldiğini anlatan Baykal, tasarının, mağdur ile suçlu arasında uzlaşmaya dönük hükümlerinin maddi boyutunun bulunduğuna dikkati çekti. Bunun, eşitlik ilkesine aykırı olduğunu ve parasal gücü olanlar lehine bir durum yaratacağını ifade eden Baykal, bu hükümler değişmediği sürece destek vermelerinin söz konusu olamayacağını kaydetti.

http://www.ntvmsnbc.com/news/387760.asp

Yorumlar kapatıldı.