İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Anneye bak

Tacettin ÇEBİ, DHA

Trabzon’da Rahip Santoro’yu öldürmekten 18 yıl 10 ay hapse mahkûm edilen O.A.’nın annesi Necmiye A. “18 yıl da yatar, 20 yıl da yatar. Helál olsun benim evladıma. Allah için yatıyor” dedi.

TRABZON’da Santa Maria İtalyan Katolik Kilisesi Papazı Andrea Santoro’yu öldüren 16 yaşındaki O.A. cinayet suçundan önce ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı, yaşının küçük olması nedeniyle 18 yıl 10 ay 20 gün hapse mahkûm oldu.

Yaşı kurtardı

Duruşmadan sonra kararı temyiz edeceklerini belirten anne Necmiye A., “Benim oğlum 18 yıl da yatar, 20 yıl da yatar. Devleti milleti için yatıyorsa helal olsun benim evladıma. Allah için yatıyor ” dedi. O.A.’nın babası Hikmet A. ise adliyeden ayrılırken gözyaşlarını tutamadı. Rahip Santoro, 5 Şubat 2006’da silahlı saldırı sonucu öldürülürken, O.A., 3 gün sonra yakalanarak tutuklandı. Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi’nde ’tasarlayarak adam öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan O.A., dün görülen 9’uncu duruşma sonunda mahkûm edildi. Mahkeme heyeti ’tasarlayarak adam öldürmek’ suçundan O.A.’yı önce önce ağırlaştırılmış ömür boyu hapse çarptırdı. Olay tarihinde yaşının 18’den küçük olması nedeniyle O.A.’nın bu cezası 20 yıla, mahkemedeki iyi hali dikkate alınarak da 16 yıl 8 ay hapse indirdi. O.A. ayrıca ’ruhsatsız silah taşımaktan’ 1 yıl 1 ay 10 gün, ’Genel güvenliği tehlikeye düşürmek’ suçundan da 1 yıl 1 ay 10 gün hapis ile 250 YTL para cezasına çarptırıldı. Böylece O.A.’ya üç suçtan verilen toplam hapis cezası 18 yıl, 10 ay 20 gün oldu.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/5234897.asp?m=1&gid=112&srid=3428&oid=5

Yorumlar kapatıldı.