İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

TEKZİP : “Jamanag Gazetesi Gerçekleri Saptırıyor!”

Jamanag Gazetesi yazarı Ara Koçunyan, gazetesinin 4 Ekim 2006 tarihli nüshasında, Kulis Dergisinin başyazarı ve tiyatro eleştirmeni müteveffa Hagop Ayvaz’ın cenaze töreni ile ilgili detayları tamamen saptırarak yansıtmıştır.

Ara Koçunyan yazısında, Ayvaz Ailesi’nin Hagop Ayvaz için Resmî Cenaze Töreni düzenlenmesini istediğini, ancak bu arzularının Türkiye Ermenileri Patrikliği tarafından red edildiğini ve Ayvaz Ailesine sadece hayırseverler için bu tür cenaze törenleri düzenlenebileceğinin söylendiğini bildirmiştir.

Bu haber tatamen yalandır. Ayvaz Ailesi, Koçunyan’ın iddia ettiği gibi Patrikliğimiz’e Resmî Cenaze Töreni için hiç başvurmamış ve bu yönde herhangi bir girişimde asla bulunmamıştır.

Geçtiğimiz (4 Ekim 2006) Pazartesi günü, saat 11.00’de, cenaze organizatörü Arpun Semerciyan bizi telefonla arayarak Hagop Ayvaz’ın cenaze töreninin ne şekilde gerçekleştirileceğini sordu.

Bunun üzerine biz de Kadasetli Patrik Hazretleri ile bu konuyu görüştükten sonra, ilgili şahsı arayarak kendisine Resmî Cenaze Töreni olmayacağını, ancak Patrik Hazretleri’nin talimatı ile Patrikliğin cenaze masraflarından kendi payını almayacağını bildirdim.

Ara Koçunyan ayrıca şöyle yazmış: “Patriklik Ayvaz Ailesine sadece cenaze masrafını almayacağını bildirmiş. İşte bugünkü Patrik’in ölçütü… Para…. Para…. Toplanan meblağların nasıl kullanıldığı da başka bir tartışma konusu.”

Bu çirkin ifade şekli Ara Koçunyan’ın ahlak anlayışını ve içindeki zehiri yansıtmaktadır. Patriklik Makamı’ndan faydalandığı, Patrik Hazretleri’nin desteğine nayil olduğu, Patrik Hazretleri sayesinde toplanabilen bağışlardan bolca faydalanabildiği dönemlerde Patrik Hazretlerinin ölçütü ve Patrikliğin bütçesini kullanılma şekli farklıydı da, Ara Koçunyan tüm bu lütuflardan yoksun kaldıktan sonra bu ölçütler ansızın değiştiler mi?

İnsanların, dostlarının ölümünü dahi kullanmaya tenezzül etmeleri çok üzücü, kaygı verici bir durum…

İşitecek kulağı olan herkese bir kez daha anımsatıyoruz, geçmişte olduğu gibi, günümüzde de, madalyayla ödüllendirilme veya Resmî Cenaze Töreni düzenleme gibi olaylar tamamen o günkü Patrik’in takdirine bağlıdır.

BAŞEPİSKOPOS ARAM ATEŞYAN

Yorumlar kapatıldı.