İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sahnede ilk kez Ermenice konuştum

Muammer ELVEREN / ERİVAN

Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac’ın Ermenistan gezisine katılan, ünlü şarkıcı Charles Aznavour, Fransa’da bu yıl kutlanmakta olan Ermenistan yılı çerçevesinde önceki gece Erivan’ın Cumhuriyet Meydanı’nda muhteşem bir konser verdi.

Birbirinden ünlü şarkılarını Ermenice sunan 82 yaşındaki Aznavour konserden sonra Hürriyet’e “Hayatımda ilk kez sahnede Ermenice konuştum, çünkü Ermenice sahne dili değildir” dedi.

Charles Aznavour’un 50 binden fazla kişi tarafından izlenen konserini Chirac, beraberindeki 4 Fransız bakan, Fransız delegasyonu ve Ermenistan Devlet Başkanı Robert Koçaryan ile birlikte izledi. Konser meydanını hınca hınç dolduran izleyiciler tarafından dakikalarca alkışlananan ünlü şarkıcı Aznavour’dan önce Nana Mouskuri, Danny Brillant, Isabelle Boulet, Helene Segera ve Michel-Christian Blanc kardeşler gibi Fransa’nın tanınmış sanatçıları bir müzik ziyafeti çektiler. Ardından sahne alan Charles Aznavour ilerlemiş yaşına rağmen şarkılarını söylerken sahnede basmadık yer bırakmadı.

Gece, gökyüzünü kaplayan bir havai fişek şöleni ile son buldu.

Yorumlar kapatıldı.