İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Merkel için renkli bir iftar daveti

Almanya Başbakanı Merkel için AKP İstanbul İl Başkanlığı’nca düzenlenecek olan “Medeniyetlerin buluştuğu yerde buluşuyoruz” temalı iftarda, Cem Yılmaz, Demet Akbağ, Yılmaz Erdoğan ve Cemil İpekçi gibi isimler de var

ABDULLAH KARAKUŞ Ankara

AKP, Almanya Başbakanı Angela Merkel’e “Medeniyetlerin buluştuğu yerde buluşuyoruz” temasıyla iftar yemeği verecek. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda 5 Ekim’de gerçekleşecek iftara Ermeni Katolik Başpiskoposu, Türk-Musevi Cemaati Başkanı, Süryani Kadin Patrik Vekili, Vatikan İstanbul Temsilcisi gibi dini cemaat liderleri de davet edildi.

Merkel, yarın Ankara’daki temaslarının ardından işadamlarıyla birlikte akşam İstanbul’a geçecek. AKP İstanbul İl Başkanlığı’nca düzenlenen 1500 kişinin eşleriyle katılacağı iftara; bakanlar, büyükelçiler, konsoloslar, işadamları, sanatçılar, basın mensupları, siyasetçiler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, dini cemaat liderleri ve üniversite rektörleri davet edildi.

Din temsilcileri

Davetliler arasında Ermeni Katolik Başpiskoposu Hovhannes Çolakyan, Türk-Musevi Cemaati Başkanı Silvyo Ovadya, Türk-Musevi Cemaati Onursal Başkanı Bension Pinto, Süryani Kadin Patrik Vekili Yusuf Çetin, Vatikan İstanbul Temsilcisi Georges Maroviç ve Türkiye Hahambaşı Rav İzak Haleva gibi dini cemaat liderlerinin de olması dikkat çekti.

Sanatçılar Cem Yılmaz, Demet Akbağ, Yılmaz Erdoğan, Adnan Şenses, Mustafa Sağyaşar, modacılar Cemil İpekçi ve Bahar Korcan ile Ergun Gürsoy, Özhan Canaydın, Yıldırım Demirören gibi spor camiasının önde gelen isimleri de davetliler arasında yer alıyor.

‘Fırsat olacak’

AKP İstanbul İl Başkanı Mehmet Müezzinoğlu, üç farklı medeniyete başkentlik yapmış İstanbul’da böyle bir buluşmayı gerçekleştirdikleri için mutlu olduklarını belirterek, şöyle dedi: “Bu iftar yemeği, önümüzdeki dönemde AB Dönem Başkanı olacak Almanya ile sıcak ilişkilerimizi yeniden gözden geçirmek ve hem Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, hem de Almanya Başbakanı Sayın Angela Merkel’in bu süreçle ilgili olarak yapacakları görüşmeler açısından da fırsat olacaktır.”

Yorumlar kapatıldı.