İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Erdoğan: `Sıkıntı diasporada´

New York – Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’de Ermeni asıllı vatandaşların, dini liderlerinin ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin bir sıkıntılarının olmadığını belirterek, “Sıkıntı Diaspora’da” dedi.

Recep Tayyip Erdoğan, ABD’de yaşayan Türk toplumu ve temsilcileriyle yaptığı toplantıda, katılımcıların sorularını da yanıtladı.

Bir katılımcının kendisine, egemenliğin gerçekten ulusa ait olduğuna gönülden inanıp inanmadığını sorması üzerine Erdoğan, egemenliğin ulusa ait olduğunu, bu yüzden iktidarda olduklarını söyledi.

Aynı vatandaşın Erdoğan’ın, eğer Cumhurbaşkanı seçilirse, insanların tank sesleriyle uyanmayacağına dair güvence verip veremeyeceğini sorması üzerine Erdoğan, artık bu konuların devrinin ve konuşulmasının geride kaldığını bildirdi.

Erdoğan, hükümetin Türkiye’ye neler kazandırdığını herkesin bildiğini vurgulayarak, amaçlarının çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkmak olduğunu bildirdi.

Erdoğan, bir vatandaşın 1 Mart tezkeresiyle ilgili bir grup kararı niçin almadıklarını sorması ve bu tezkerenin çıkmamasından dolayı pekçok şeyin yitirildiği yorumunu yapması üzerine, grup kararının olmasının aykırı bir sonuç çıkmayacak anlamına gelmeyeceğini kaydetti.

Tezkere oylamasının gizli yapıldığını hatırlatan Erdoğan, milletvekillerinin oylarını istedikleri gibi kullanabildiklerini, dolayısıyla oy kulübesinde hangi oyu kimin verdiğinin anlaşılamayacağını dile getirdi.

Erdoğan, Türkiye’de kaçak çalışan Ermeniler’e neden göz yumulduğunu soran bir vatandaşa ise Türkiye’de kaçak olarak çalışan Ermeniler’in sayısının fazla olmadığını ve kendilerine yansıyan ciddi bilgilerin bulunmadığını söyledi.

Başbakan, “Kaldı ki Türkiye’deki Ermeni vatandaşlarımızın katma değer sağlama noktasında vergi uzmanlarımızca ve denetmenlerimizce bu tür çalışma içerisinde yasal olmayan bir yola girmelerine biz zaten kim olursa olsun müsaade etmeyiz. Bu mümkün değil” dedi.

Başbakan Erdoğan, ayrıca Türkiye’de yaşayan Ermeni asıllı vatandaşların Türkiye’nin yasalarına sağlıklı bir biçimde uyduklarını vurgulayarak, Türkiye’de Ermeni asıllı vatandaşların, dini liderlerinin ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin bir sıkıntılarının olmadığını, kendileriyle zaman zaman görüştüklerini belirterek, “Sıkıntı Diaspora’da, sıkıntı orada. Yoksa kuru kuruya Ermeni soykırım iddiaları var, biz de Ermeniler’i böyle ilan edelim. Biz bunu insani bulmayız, kendi medeniyet değerlerimize uygun bulmayız. Türkiye Cumhuriyeti’ne bunu yakıştırmayız” diye konuştu.

Kaynak : Anadolu Ajansı

Yorumlar kapatıldı.