İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Demokrasi dersi

Ünal ÖZTÜRK / AMSTERDAM

Hollanda’da Türk öğrenciler, Ermeni diasporasının baskısı sonucu üç Türk kökenli milletvekilinin aday listelerinden çıkarılmasını protesto etti. Amsterdam’daki sessiz yürüyüşte ağızlarını bantlayarak Hollanda’nın demokrasi ayıbını kınayan Türk öğrenciler, “Demokrasiye güvenimiz sarsıldı. Tek taraflı diyalog olmaz” mesajı verdiler.

HOLLANDA’nın çeşitli kentlerindeki üniversitelerde öğrenim gören Türk gençleri, Ermeni diasporasının baskısı ile Türk kökenli üç milletvekili adayının listelerden çıkarılmasını protesto ettiler.

Hollanda’nın demokrasi ayıbını kınamak amacıyla Yakamoz, Eurasia, Mozaik, İlim, Cosmicus, Turkuaz, Marmara, Anadolu, Hollanda Öğrenci Birliği ve Focus adlı öğrenci dernekleri tarafından başkent Amsterdam’da ortaklaşan düzenlenen eyleme 40 temsilci katıldı. Amsterdam’ın merkez garından PvdA’nın (İşçi Partisi) genel merkezine kadar yürüyen Türk öğrenci dernekleri temsilcileri, milletvekili Frans Timmermans’a protesto bildirisi sundular. Türk öğrenciler anlamlı protestoda ağızlarını bantlayarak, demokrasi ayıbını kınadılar.

GÜVENİMİZ SARSILDI

CDA’nın (Hıristiyan Demokratlar Birliği) Ayhan Tonca ile Osman Elmacı’yı, PvdA’nın (İşçi Partisi) da Erdinç Saçan’ı milletvekilliği aday listesinden çıkarmasına tepki gösteren Türk öğrencilerin sundukları protesto bildirisinde şu ifadeler kullanıldı:

“CDA ve PvdA ağzımızı kapatmak istiyor, Lahey’de kimsenin ses çıkardığı yok. Bu kabul edilemez. Biz demokratik bir ülkede yaşıyoruz. Fikirlerinden dolayı adaylar listelerden atılıyor. Bu ülkedeki 400 bin vatandaş kim tarafından temsil edilecek? Hollanda demokrasisine güvenimiz ve inancımız büyük bir darbe aldı. Her Hollandalı gibi bizim de fikir özgürlüğü hakkımız var. Bizi yaralayan bir tartışmadan dışlanmamızı kabul edemeyiz. Böylesi bir hareket, sağlıklı bir demokrasiden beklenmez. Diyalog tek taraflı olmaz.”

Yorumlar kapatıldı.