İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

`Soykırım anıtı´na çelenk

A.A.

Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac, resmi ziyaret için geldiği Ermenistan’ın başkenti Erivan’da sözde Ermeni soykırımı anıtını ziyaret etti.

Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac, resmi ziyaret için geldiği Ermenistan’ın başkenti Erivan’da sözde Ermeni soykırımı anıtını ziyaret etti.

AFP muhabiri, anıta çelenk koyan Chirac’ın daha sonra sözde soykırım müzesini gezdiğini belirtti.
Chirac’a, bu ziyaretinde bazı bakanlar ve iş adamları da eşlik ediyor.

Ermenistan Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan ile yapılacak resmi görüşmelerde, ikili ilişkilerin yanı sıra Ermenistan işgali altında bulunan Yukarı Karabağ sorunu da ele alınacak.

“TÜRKİYE’NİN SÖZDE ERMENİ SOYKIRIMINI TANIMASI GEREKİR”

Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac, Türkiye’nin AB’ye girebilmesi için sözde Ermeni soykırımını kabul etmesi gerektiğini iddia etti.

Chirac, resmi ziyaret için geldiği Ermenistan’ın başkenti Erivan’da düzenlediği basın toplantısında, sözde soykırım konusundaki soruyla ilgili yaptığı açıklamada, “Yanlışlarını ve dramlarını kabul eden her ülke büyür” dedi.

Chirac, Fransa’nın sözde Ermeni soykırımını tanıdığını bir kez daha hatırlatmak istediğini belirterek, Fransa’nın bu sözde soykırımı yasayla resmen kabul ettiğini de kaydetti. Chirac, “Bu yasa, her türlü ayrımcılık, nefret ve ırkla ilgili şiddet kışkırtmasını kınamaktadır” şeklinde konuştu.

Fransa parlamentosunda 2001 yılında kabul edilen yasayla sözde Ermeni soykırımı resmen tanınmıştı.

Yorumlar kapatıldı.