İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

JACQUES CHIRAC ERİVAN´DA

Dün akşam 19:40 sularında Erivan Zvatnots Havaalanı’na inen Fransa Devlet başkanı Jacques Shirack ve beraberindeki heyet, Ermenistan Devlet başkanı Robert Koçaryan başkanlığında aralarında Millet Meclisi, hükümet temsilcileri ve resmi yetkililerin yer aldığı bir heyetce karşılandı.

Fransa devlet başkanına Ulaşım, Turizm ve Denizcilik, Devlet Hizmet, kültür ve İletişim bakanları ve işadamları eşlik etmekteydi.

Shirack’ın uçağının inişinden yarım saat sonra Fransa devlet başkanının eşinin uçağı iniş yaparken, akabinde inen uçakta gazeteciler yer almaktaydı.

Türkiye’de yayımlanan ‘Hürrüyet’ gazetesi Jacqus Shirack’ın Soykırım Anıt ve Müzesini ziyaret ederek, Dzidzernakapet Parkına ağaç dikeceğine ilişkin endişesini dünkü haberinde aktarırken, Shirack’ın ‘Ermeni soykırımı’ kelimesini telaffuz edip etmiyeceğine ilişkin sorusunu sormaktan da geri kalmadı.

Jacques Shirack bugün Soykırım Antı ve Müzesini ziyaret yanısıra, Erivan’daki ‘Fransa Meydanı’ açılışına katılacak. Basınla da buluşacak olan Shirack, akşam saatlerinde ‘Dostum Ermenistan’ başlıklı Fransa’da Ermenistan Yılı etkinliklerinin başlangıc sayılan, Charles Aznavour ve arkadaşlarının Erivan Cumhuriyet Meydanı’ndaki konserine katılacak.

Tamar Minasyan

Yorumlar kapatıldı.