İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hollanda´da siyasi linç

AMSTERDAM(AA) 30.09.2006

Hollanda’da, 22 Kasımda yapılacak erken genel seçimlere katılacak iki büyük partinin milletvekili aday listesinden, Ermeni soykırımı iddialarını kabul etmedikleri için çıkartılan üç Türk kökenli adaya, parti içinde siyaset yapabilme yolu da kapatılıyor.
Listelerden çıkarılan üç Türk kökenli adayın, mensubu oldukları partilerin üst yönetiminin yanı sıra mahalli parti teşkilatlarında da soykırım iddialarını kabul etmeleri yönünde tartışmalar başlatıldı.

EŞİ BENZERİ OLMAYAN UYGULAMA

Sosyal Demokrat İşçi Partisi Kuzey Brabant vilayeti parti teşkilatı başkanı, partinin aday listesinden çıkartılan Erdinç Saçan’ın soykırım iddiasını kabul etmemesinin önem taşıdığını, bu konuyu tartışacaklarını bildirdi.

Hristiyan Demokrat Partinin, aday listesinden çıkarılan Ayhan Tonca’nın üyesi olduğu Apeldoorn il teşkilatı da Tonca hakkında aynı tartışmayı başlattı. İşçi Partisinden Erdinç Saçan, Hristiyan Demokrat Parti’den Ayhan Tonca ve Osman Elmacı, yaptıkları açıklamada, şu ana kadar tartışmaların yalnızca ülkesel düzeyde milletvekilliği konumlarıyla sınırlı kaldığını, bu tartışmanın tabana indirilmesiyle muhtemelen parti içindeki siyaset yollarının da kapanacağını belirttiler.

YA GÖRÜŞÜNÜZÜ DEĞİŞTİRİN YA DA..

Parti tabanlarında “ya görüşünüzü değiştirirsiniz ya da çalışamazsınız” seçeneği ile karşı karşıya kalmaları halinde istifa edeceklerini söyleyen Saçan, Tonca ve Elmacı, bundan sonra siyaset yapabilmelerinin hükümetin açıklayacağı bir karara bağlı olduğuna dikkati çektiler.

Eski adaylar, listelere geri alınabilmelerinin tek yolunun, bu hafta sonunda yapılacak kongreler olduğunu, ancak buradan bir sonuç alabilmenin hemen hemen imkansız göründüğünü, kongre dışında başka bir şikâyet mercilerinin de bulunmadığını belirttiler.

Yorumlar kapatıldı.