İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

CHARLES AZNAVOUR: `KONSERİM BAĞIMSIZLIĞIN 15. YILI MÜNASEBETİYLE ERMENİLERE BİR ARMAĞAN´

Fransa’da Ermenistan Yılı etkinlikleri çerçevesinde ‘Dostum Ermenistan’ başlıklkı etkinlikler dizisi bugün Erivan’da başlıyor. Etkinlikler, Ermenistan başbakanı başkanlığındaki komisyon, Ermenistan’ın Fransa elçiliği, Fransa Dışişleri bakanlığı, Fransa Kültür ve İletişim Bakanlığı, Fransa’nın Ermenistan elçiliği, Nelly Tardivye -Anorri başkanlığındaki Cultures France heyeti tarafından organiz edilip gerçekleştirilmekte.

Dün dünyaca meşhur şarkıcı Charles Aznavour, Mişel Legran, Nana Moskuri, İzabel Gule, Dani Brian ve Min Reno, Erivan Cumhuriyet Meydanı’nda, yakıcı güneş ışıkları altında birkaç saat süren konser provalarını yaptılar.

Prova sonrasında, zorlukla da olsa görüştüğümüz Charles Aznavour, konsere çoktandır hazırlanmakta olduğunu ve bağımsızlığın 15. yılında Erameni halkına unutulmaz bir armağan sunmak istediğini ifade etti.

Kemancılar dışında, kalan tüm orkestra elemanları Aznavour’un kendi müzisyenleri olup, konser Fransa’dan gelen tanınmış müzisyen ve uzmanların idaresinde gerçekleştirilecek. Sunucular ise Jean Claude Briali ve Avrupa güzelimiz Lusine Tovmasyan olacak.

Marieta Makaryan

Yorumlar kapatıldı.