İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Patrik: Bu yıl ben de oruç tutuyorum

Mürteza AKKAYA/İSTANBUL

Şişli Belediyesi tarafından Mecidiyeköy’de kurulan iftar çadırı, ramazanın ilk gününde dini cemaat temsilcilerini de ağırladı. Ezanın okunmasının ardından hep birlikte oruç açan dini liderlerden Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob II, “Hristiyanlık dininde de oruç vardır. Bu yıl ramazanda ben de mümin kardeşlerimle birlikte oruç tutuyorum” dedi.

İslam’ın barış ve hoşgörü dini olduğunu belirten Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, yardımlaşmanın bir örneği olarak da iftar çadırında biraraya geldiklerini söyledi.

Vatikan Temsilcisi George Marovich ise Ramazan ayında Müslümanlar’ın oruç tutup ibadet yaptıklarını, bu ayda dünya barışına katkıda bulunacak dualar edildiğini belirtti. Papa 16’ncı Benedikt’in Türkiye ziyaretine de değinen Marovich, Papa’nın, Meryem Ana Evi’nde dua edip Fener Rum Patrikhanesi’nde bir ayine katılacağını söyledi. Süryani Kadim Cemaati Metropoliti Yusuf Çetin ve Süryani Katolik Cemaati Temsilcisi Yusuf Sağ, ramazan ayının dünya barışına katkıda bulunmasını diledi. İşadamı Adil Işık’ın maliyetini karşıladığı belirtilen iftar yemeğine, Şişli Müftüsü Recep Öztürk ile çok sayıda vatandaş da katıldı.

Bu arada Ramazanın ilk iftarında Oruç Baba Türbesi’nde izdiham yaşanırken, tartışmalara rağmen Sultanahmet Meydanı’nda kurulan standlar bu yıl da vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Yorumlar kapatıldı.