İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Gazeteci Hrant Dink´e Bir 301 Davası Daha

Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı, “Agos” gazetesinde yayımlanan “301’e Karşı 1 İmza” başlıklı haber nedeniyle gazeteci Hrant Dink hakkında, “Türklüğü aşağılamak” iddiasıyla dava açtı. Gazete sahibi Seropyan ve sorumlu müdürü Arat Dink de yargılanacak.

——————————————————————————–

BİA Haber Merkezi

25/09/2006

——————————————————————————–

BİA (İstanbul) – Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı “Agos” gazetesinin 21 Temmuz 2006 tarihli sayısında verilen “301’e Karşı 1 İmza” başlıklı haber nedeniyle gazeteci Hrant Dink hakkında, “Türklüğü aşağılamak” iddiasıyla dava açtı.

Söz konusu haber o günlerde birçok yazılı ve görsel basında aynı şekilde yer almasına karşın savcılık sadece “Agos” gazetesine dava açtı.

NTV’ye göre üç yıl hapsi istenen Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in yanı sıra gazetenin imtiyaz sahibi Sarkis Seropyan ve sorumlu yazı işleri müdürü Arat Dink da yargılanacak. Gazeteciler 21 Ağustos’ta savcılığa ifade vermişlerdi.

Dink’in Reuters’e verdiği demeç

Suça gerekçe gösterilen haberde Düşünce Suçuna Karşı Girişim’in başlattığı sivil itaatsizlik eyleminin Hrant Dink için genişletildiğine yer verilmiş, ayrıca; gazeteci hakkında Reuters Ajansı’na verdiği bir demeç nedeniyle Başsavcılıkça yeni bir soruşturma başlatıldığı duyurulmuştu.

Hrant Dink, 14 Temmuz’da ajansa verdiği ve Ermeni soykırımını savunduğu demecinde “Elbette bu bir soykırımdır diyorum. Çünkü sonuç kendini zaten tanımlıyor ve adını koyuyor. 4 bin yıldır bu topraklarda yaşayan bir halkın bu olaylarla birlikte artık ortadan yok olduğunu görüyorsunuz. Bu zaten kendini anlatıyor” demişti.

Ertelemeli hapis AİHM’ye gidiyor

Diaspora Ermenilerini eleştirdiği “Ermeni Kimliği” başlıklı bir dizi yazısı nedeniyle daha önce ertelemeli 6 ay hapisle cezalandırılan gazeteci Hrant Dink, istemediği halde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) başvurmak durumunda olduğunu açıklamıştı.

Gazeteci, “Türk’ten boşalacak zehirli kanın yerini dolduracak temiz kan, Ermeni’nin, Ermenistan ile kuracağı asil damarında mevcuttur” şeklindeki ifadeler nedeniyle suçlu bulunmuştu. (EÖ/KÖ)

Yorumlar kapatıldı.