İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Evet, Türkiye´nin imajını sarsıyoruz!..

Vedat Yenerer

Türkiye – AB Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanı Jost Lagendijk ve saz arkadaşları, Elif Şafak adlı yeni türeme yazarın duruşmasında da yine ön saflarda yer aldı. Türk milletinin küçük düşürüldüğü her duruşmada karşı tarafın azılı savunucusu olarak açıklamalar yapmak için Türkiye’ye gelen bu tip, mahkeme çıkışında Elif Şafak’ın şiddetle protesto edilmesinin Türkiye’nin imajını zedelediğini söyledi. Bu lafı başbakan Erdoğan ve Abdullah Gül’de sık sık söylüyor.

“Türkiye’nin imajı ne” diye şöyle bir düşündüm. Dünyanın dört bir yanında gazetecilik yapmış biri olarak, ben size Türkiye’nin imajını anlatayım.

ABD vatandaşlarının gözünde Türkiye, coğafyada pek kimsenin yerini bile bilmediği, kimilerine göre Afrika’da olan, güvenilmez, onları yarı yolda bırakan, terörist dedikleri dünyanın başına bela dinci gruplara içli dışlı olan, savaş durumuna gelinmiş İran mollalarını gizlice kollayan ve dünya uyuşturucu trafiğini yönetenlerin yaşadığı bir ülke.

AB vatandaşlarının gözünde Türkiye, hırsız ve sahtecilerin cirit attığı, yankeseci, gaspçı, katil ve tecavüzcülerin her köşe başında dolaştığı, esrarın merkezi, “Türkleri Uyutalım!.”, “Kürdistan’ı tanıyın!.”, “Rumları tanıyın!.”, “12 mili kabul edin!.”, “Topraklarınızı, bankalarınızı, gayrı menkullerinizi yabancılara satın !.”, “Ermeni soykırımını kabul edin!.”, ” Kendi altın, petrol ve yeraltı zenginliklerinin asla çıkartmayın, her hakkı yabancılara verin!.”, “PKK’ye operasyon yapmayın, onlar ateşe devam etsin, siz ateşkesin!..”, ” Teröristlerle mücadele eden eski generallerinizi soykırım suçuyla yargılayın!.”, ” Ruhban okulunu ve Ayasofya’yı açın, vakıfların 1000 yıl öncesine ait ne malı varsa geri verin!..”, “AB’ye gelirken vize alın, biz gelirken kırmızı halı serin!..” “Siz Pazar olun, biz birlik!..”, “Gümrük Birliği ile AB’nin kar etmesine, siz de zarar etmeye devam edin!..”,”Atatürk resimlerini indin, tarihi unutun!..”,, ” Siz Türk değilsiniz!..”Vs..vs.. şeklindeki emir ve dayatmaların tamamına yakınını sessiz kalan, sadece sırt sıvazlama ve işbaşında kalma karşılığında çoğunu kabul eden, kendi halkında gizli anlaşmalar yapan ama verdiği sözü tutamayan, engelleri aşamayan, omurgasız yöneticilerin, Kadınlarını ezenlerin ve dövenlerin, rüşvet, yolsuzluk, hortum ve vurgun için kendisine sıra gelmesini bekleyenlerin, 15 milyon işsizin. 6 milyon özürlünün, meclisinde saçlarını boyayıp, çift tabancayla gezenlerin fazla olduğu ve akraba evliliğini ısrarla savunanların yaşadığı bir ülke.

Kafkasya ve Orta Asya’da yaşayanların gözünde Türkiye, kendisine “Türk” demeye utananların yönetici olduğu, “Allah-kitap ve islam” laflarını ağızlarına sakız yapan ama, Hıristiyanlara açıkça uşaklık eden politikacıların, bürokratların ve cemaatlerin bulunduğu, “İşadamı” adı altında Türk cumhuriyetlerine dolandırıcı ve üç kağıtçının gönderenlerin, hayali ihracatı en güzel uygulayanların, bir gün Türkçü, bir gün Rus, bir gün de Çeçen yanlısı olan politikacıların, Her türlü oyuna karşın hala dünyanın en iyi ordularından bire sahip insanların yaşadığı ülke.

Orta ve Uzakdoğu’da yaşayanların gözünde Türkiye Osmanlı imparatorluğu’nun onurlu mirasını devam ettiremeyen, Araplara düşman gözüyle bakan, İslam dünyasında hiçbir saygınlığı ve yaptırım gücü olmayan, ABD ve İsrail’in emir eri, sözde Kürt halkını ezen, sözde 1 milyon Ermeni kadın ve çocuğu acımasızca katleden ve Avrupa özentisi insanların yaşadığı bir ülke.

Sayfalar dolusu örnek yazmak mümkün. Durum böyleyken, Türkiye kendisini aşağılayanlara, Türk milletine iftira atanlara, bölmek isteyenlere, mallarını yağmalamak isteyenlere karşı çıktıkça, direndikçe, uyandıkça ve onları cezalandırmaya başladıkça, Türkiye’nin ancak bu yukarıda saydığım imajı tabii ki bozuluyor.

Başta başbakan Tayip Erdoğan ve yakın işbirliği içinde olduğu Lagedijk denilen tip, acaba yukarıda yazılanların dışında bir Türk imajının zarar görmesinden mi endişe ediyorlar? Öyle ya, Haksızlık yapmış olmayayım(!)…Bu soruya siz cevap verin !

Yorumlar kapatıldı.