İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Erdoğan: Somut önerilere açığız

Başbakan Erdoğan, 301’inci maddeyle ilgili önemli mesajlar verdi. 301. maddenin gerek duyulduğu takdirde değiştirilebileceği görüşünü yineleyen Erdoğan, “Meşru hak ve özgürlükler sınırlanıyorsa yasada gereken tadilat yapılır” dedi.

NTV

Güncelleme: 18:13 TSİ 27 Eylül 2006 Çarşamba
ANKARA – Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 301.madde konusunda yargı içtihatlarının oluşmasına ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Eleştiri ve hakareti birbirine karıştıran çevrelere dikkat çeken Başbakan Erdoğan, “Belli bir zümrenin sınırsız özgürlüğe sahip olmasına ‘evet’ diyemeyiz. Bu özgürlükler hiçbir insana hakaret etme yetkisi vermemeli” dedi.

Baykal 301’de değişikliğe karşı

Çoklu standartlardan kurtulmak gerektiğine işaret eden Başbakan, siyasetçinin ülkenin ‘şamar oğlanı’ olmadığını belirtti. Erdoğan, AK Adalet Komisyonu’nda görüşülen ve cemaat vakıflarına tanınan haklar nedeniyle tartışma yaratan tasarıyı da savundu. Tasarının farklı yerlere çekilmeye çalışıldığını ileri süren Erdoğan, korku üretenlerin özgüvenden yoksun olduğunu söyledi.

Başbakan Erdoğan, Türkiye’de cemaat vakıflarına tanınan haklar doğrultusunda yabancı ülkelerde yaşayan Türk vatandaşlarının da mütekabiliyet esası doğrultusunda aynı haklara sahip olacaklarını söyledi.

Yorumlar kapatıldı.