İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Cumhuriyetçi Hareket Partisi!

İsmet Berkan

Başlık yanlış değil, Cumhuriyet Halk Partisi giderek daha fazla içe kapanmacı, giderek daha fazla sağda bir parti haline geliyor, hatta pek çok alanda Milliyetçi Hareket Partisi ile yarışıyor, o yüzden böyle yazdım.

Bakın Baykal dün ne dedi:

“Türkiye yabancılara medyasını açtı, bankaları açtı, şimdi vakıfları açıyoruz.

Özel öğretim kurumları tasarısıyla eğitimi açıyoruz. Ne oluyor? Bütün bunları yapacaksınız sonra da gideceksiniz Antalya’da, Söğüt’te demir döverek milliyetçi olduğunuzu göstereceksiniz, gülünçtür, gülünç. Bunlar çok tehlikeli işler yapıyorlar, işin şakaya gelir yanı yok. Bu Türkiye’ye yönelik bir tuzaktır, Türkiye’ye tuzak kurulmuştur.”

Ne yapsın Türkiye? Enver Hoca zamanındaki Arnavutluk gibi mi olsun?

Ne zaman kurtulacak bu ülke Sevr sendromundan? Kurtuluş Savaşı biteli 84, Cumhuriyet kurulalı 83 yıl olmuş. Daha kaç yıl geçmesi gerekiyor, bugünün Türkiyesi ile parçalanmakta olan Osmanlı’nın durumunun farklı olduğunu anlamamız için? Daha kaç yıl gerekiyor, Atatürk’ün ‘Türk, övün, çalış, güven’ sözüyle ne kastettiğini içimize sindirmemiz ve hayata geçirmemiz için?

Korku siyasetiyle, halkı korkutarak veya eski korkuları sürekli canlı tutarak iktidar olunabilir mi? Bunca yılın siyasetçileri, iktidar olmak için halka korku değil umut vermek gerektiğini bilmiyor olabilirler mi?

İşte tam da bu yüzden ben CHP’nin iktidar olmayı istediğine, yarın iktidar olabilirim diye düşünüp şimiden hazırlık yaptığına falan inanmıyorum. Zaten, geride kalan dört yılda CHP’nin önerdiği tek bir şey hatırlamamamızın nedeni de bu, geçen seçime de negatif propaganda ile girmişlerdi, bundan sonrakine de öyle girecekler. Tek bir siyaset önerileri yok, Türkiye’yi değiştirme, dönüştürme konusunda tek bir hazırlıkları yok.

CHP Genel Başkanı dün, ifade özgürlüğü bakımından sakıncaları artık saklanamaz hale gelen 301. maddeyle ilgili olarak bir kısmı bu köşede de söylenen kimi şeylere de cevap verme gereği hissetti. Bakın ne dedi Baykal:

“Bu (Avrupa ülkelerinde) uygulanıyor mu, diye soruyorlar. Uygulanıyor ki orada yazılı duruyor. Oralarda mahkûm olan var mı? Türkiye’de var mı? Peki bu durumu İtalyan aydınları, yazarları, çizerleri İtalyan ulusuna saygı göstermeyi içlerini sindirmiş olmalarındandır diye niye izah etmiyorsunuz. Neredeyse Türk olduğumuz için özür dilememiz istenecek. Özür mözür dilemiyoruz kardeşim, iftahar ediyoruz kimliğimizle.”

Aferin ona. Böyle demagojiyle, ultra milliyetçilikle, olmayan konuları sanki varmış gibi göstermekle kendince ‘aptal’ seçmeni kandırabileceğini düşünüyor. Sanki 301’de değişiklik isteyenler Türklüğe (Baykal’ın dediği gibi Türk ulusuna değil) hakaret etme özgürlüğü istiyorlar. Ne ilgisi var, tartışılan konu bu mu?

Ama Baykal’ın umurunda değil bunlar.

Yorumlar kapatıldı.