İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

CHP’ye 301. madde eleştirisi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk Ceza Kanunu’nun 301. maddesinin değiştirilmesi talepleriyle ilgili, CHP’nin zihniyetinde pazarlamacılık olduğunu söyledi.

NTV
Güncelleme: 15:47 TSI 23 Eylül 2006 Cumartesi

RİZE – Başbakan Erdoğa ve Cemil Çiçek, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 301. madde üzerindeki eleştirilerine yanıt verdi.

Rize’nin Çaykent Beldesi’nde habercilerin sorularını yanıtlayan Başbakan, bir gazetecinin, “CHP’nin, TCK’nın 301. maddesi dokunulmazlıklarla birlikte gelirse değiştirmeye varız” şeklindeki önerisini hatırlatması üzerine “TCK’nın 301’nci maddesinin içeriği ile ilgili somut tekliften bahsediyorum. Fakat bu CHP’nin zihniyetinde pazarlamacılık var. Ben pazarlamacı aramıyorum. Bu konular üzerinde pazarlık yapılacak kadar sulandırılmış konular değildir. Bu konular ciddi konulardır” dedi.

Talepleri siyaset üzerinde bir tuzak olarak değerlendiren Erdoğan, bu oyuna asla müsaade etmeyeceklerini de belirtti. Konuyla ilgili Kayseri’de konuşan Cemil Çiçek de, birçok kişinin 301. maddeyi okumadığına inandığını belirterek, bu maddeye ilişkin yapılacak değişikliklerle ilgili toplumda nelerin değişeceğinin yeteri kadar bilinmediğini söyledi.

“Ülkedeki her değişikliği AB ile bağlantılı göstermek ya da ‘AB böyle istiyor ne diyorsunuz” demenin doğru bir yaklaşım olmadığını da söyleyen Çiçek, CHP lideri Deniz Baykal’ın konuyla ilgili sözlerine, dokunulmazlık ayrı bir konudur, 301 ayrı bir konudur.ikisi arasında nasıl bir illiyet bağı var onu bilmiyorum” yanıtını verdi.

Yorumlar kapatıldı.