İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ulusalcılar Ermeni meselesinde hükümetin yanında olsun

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) eski cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Türkiye’deki ulusalcılardan Ermeni meselesinde hükümetin yanında olmalarını istedi.

Denktaş, hükümetin etkili girişimleri sayesinde Fransa’nın soykırım iddialarında geri adım attığını hatırlatarak, “Bu konudaki tüm faaliyetler hükümetle istişare halinde yapılmalı.” dedi.

Rauf Denktaş, İşçi Partisi’nin başını çektiği ve ağırlığını ulusalcı camianın oluşturduğu ‘Büyük Proje 2006 Danışma Kurulu’nun 4’üncü olağan toplantısına katıldı. Taksim Pera Palas Oteli’ndeki toplantıda konuşan Denktaş, Ermeni meselesinde hükümetle irtibat halinde çalışılması gerektiğini söyledi. Ulusalcıların, Avrupa’da büyük çaplı gösteriler yapma planlarına da değinen eski cumhurbaşkanı, “Hükümetin, başarılı girişimleri Fransa’da sonuç verdi. Size, ‘faaliyetleriniz bizim girişimlerimizi baltalayacak’ derlerse, o zaman onlara dışarıdan destek verilmeli. Basın yoluyla yanlarında olunmalı.” diye konuştu. Denktaş, soykırım iddialarına karşı medyaya büyük görevler düştüğüne dikkat çekti. “Süre kısa olduğu için sadece medya sesimizi duyurmada başarılı olabilir.” diyen Denktaş, basın tarafından dillendirilmeyen herhangi bir sıkıntıyı yabancıların ciddiye almayacaklarını ifade etti. Denktaş ayrıca, Avrupa Birliği’nin Türkiye’den Kopenhag Kriterleri’ne ek olarak hiçbir şey istemeye hakkı olmadığını savundu: “Terörist bir idare olan, insan haklarını ve uluslararası anlaşmaları hiçe sayan Rum İdaresi’ni birliğe alacaksın, sonra da Türkiye’ye onları tanı diyeceksin. Böyle şey olmaz.”

Denktaş, KKTC’deki CTP-DP koalisyonunun dağılmasına da değindi. Koalisyonu KKTC Din İşleri Başkanı Ahmet Yönlüer’in bozduğunu savunan Denktaş, bu konuda Başbakan Tayyip Erdoğan’ı göreve çağırdı: “Kıbrıs’ta bir operasyon yapılmıştır. Biz buna ‘müftü operasyonu’ diyoruz. Müftü, (Yönlüer), Başbakan Erdoğan’ın adını ve dini etkinliğini kullanarak operasyonu yapmış, taviz konusunda dikkatli olan Demokrat Parti’yi koalisyondan çıkartmıştır. Yeni bir hükümetle taviz verilme yönüne gidileceğine inanıyoruz. Bunu önlemenin tek yolu vardır. Erdoğan, ‘müftü denilen adam benim sözcüm değildir, benim adımı kullanamaz, ben bu operasyonun içinde yokum’ demelidir.”

Toplantının açılış konuşmasını yapan Büyük Proje 2006 Genel Sekreteri Ferit İlsever ise Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Mehmet Ali İrtemçelik’i ‘Süper Natocu’ olmakla suçladı. İlsever, İrtemçelik’in Berlin’de yapacakları Talat Paşa yürüyüşüne engel olmaya çalıştığını iddia etti.

Sıtkı Özcan, İstanbul

Yorumlar kapatıldı.