İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

SETRAK TOKAT EBEDİYETE UĞURLANDI

Yedikule Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi onursal başkanı müteveffa Setrak Tokat , Patrik II. Mesrob Hazretlerinin Surp Asdvadzadzin Patriklik Merkez Kilisesi’nde riyaset ettiği törenle ebediyete uğurlandı. Törende Türkiye Katolik Ermeni Cemaatinin Ruhani Reisi Başepiskopos Hovhannes Çolakyan da hazır bulundu.

Töreni Patrik Vekili Başepiskopos Şahan Sıvacıyan yönetti. Aziz Yuhanna’nın (Surp Hovhannes Avedaraniç) İncili’nin Rahip Yeğişe Uçkunyan tarafından okunmasından sonra, Patrik Hazretleri önce Ermenice, sonra da Türkçe bir konuşma yaparak şöyle dedi:

“Sevgili İnananlar,

Cemaatimizin en çok sevdiği kişilerden biri olan, büyük insan, Hastanemizin bir önceki başkanı, sevgili Setrak Tokat ’ı ebediyete uğurlamak üzere toplanmış bulunuyoruz.

İnancımızın en önemli öğretisi sevgi ise, hemen ikincisi de alçakgönüllülüktür. Vaizler de dahil, bir çok kişi bu erdemler hakkında konuşup durur, ancak bu erdemleri hayata geçirenler gerçekten de azdır. Sıvas’tan gelen bu büyük insan, İstanbul’da başarı sahibi olduktan hemen sonra, sadece halkının ihtiyaçlarına yetişmek üzere, kiliseler, okullar, hastane, dernekler arasında adeta mekik dokumakla kalmadı, aynı zamanda gerçek bir inananda olması gereken erdemlere sahip olduğunu yaşayarak gösterdi. Mütevazı idi, reklamı sevmezdi, orada burada resmi yayınlanacak diye prensiplerini ayaklar altına almaya tenezzül etmezdi, kaba değildi. Ait olduğu toplum için hiçbir fedakarlıktan kaçınmazdı. Acaba cemaatimize ait yardım etmediği bir vakıf, bir kurum var mıdır İstanbul’da?

Bu büyük insanı ebediyete uğurlarken, ruhunun huzuru için dua ediyorum. Sevgili eşini, ve ailesinin diğer fertlerini de Ruh-ul Kuds’ün teselli etmesini diliyorum. En büyük dileğim, cemaatimiz için Setrak Tokat gibi değerlerimizden hiçbir zaman taviz vermeyecek yöneticilerin bulunmasıdır. Birçok yönetici bugün Setrak Tokat ’tan örnek almalıdır. Huzur içinde yatsın. Onu unutmayacağız.”

Yorumlar kapatıldı.