İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ROBERT KOÇARYAN: `DAĞLIK KARABAĞ SORUNUNDA ANLAŞMAYA RAMAK KALMIŞT, ANCAK GERÇEKLEŞMEDİ´

Ermenistan-Diaspora III. Kongresi’nin açılışında bir konuşma yapan Ermenistan devlet başkanı Robert Koçaryan, ikinci kongrenin gerçekleşmesinden 4 yıl sonra yapılan bu kongreye kadarki gelişmeleri özetledi.

Konuşmasını iki ana eksende yapan başkan Koçaryan, ilk bölümde Ermenistan’daki halihazırdaki durum, mesleler ve öncelikler konusuna yer verirken, konuşmasının ikinci bölümünde Ermenistan-Diaspora ilişkilerinin geliştirilmesi zorunluluğuna değindi.

Son beş yılda Ermenistan’ın ortalama yıllık GSYİH’nın %12,5 olduğunu da kaydeden Koçaryan, Dağlık Karabağ konusuna ilişkin olarak ‘Dağlık Karabağ’ın özgürce yaşamasını teminat altına alacak anlaşmanın imzalanmasına birkaç kez çok yaklaşmıştık. Ancak ne yazık ki bu gerçekleşmedi. Bizim tavrımız şudur: Dağlık Karabağ’ın varlığı tartışılmaz bir gerçekliktir, onun yapılanma hakkı sekteye uğratılamaz. Dağlık Karabağ halkı kendi kaderini tayin hakkını de facto savundu ve bunu gerçekleştirdi. Bugün devlet inşa sürecindedir ‘ dedi.

Ermenistan-Diaspoar III. Kongresinde konuşma yapanlar arasında Tüm Dünya Ermenileri Katolikosu Karekin II, Kilikya Katolikosu Aram I, Dağlık karabağ Cumhuriyeti devlert başkanı Aerkadi Hugasyan, Ermeni Katolik ve Protestan kilise temsilcileri, Ermenistan Fonu sorumlusu, Hunçak, Daşnaksutyun, Ramkavar partileri liderleri, Dünya Ermeni Kongresi, Hay Dat Komisyonu, Amerikan Ermeni Konvgresi, AGBU, Ermeni Yardım Fonu, Tekeyan Kültür Birliği ve diğer kuruluş temsilcileri de yer almaktaydı.

A. Harutyunyan

Yorumlar kapatıldı.