İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

PATRIK HAZRETLERI USKUDAR’DAYDI

Resimler: http://www.lraper.org/main. aspx?Actionfiltered= ChangeLanguage&Language=TR

Patrik II. Mesrob Hazretleri, 17 Eylul 2006, Pazar, Uskudar Surp Hac Ermeni Kilisesi’ndeki Pazar ayinine riyaset etti. Rabb’in Sofrasi’ni Patrik Vekili Basepiskopos Sahan Sivaciyan sundu. Kilisenin din gorevlisi Kidemli Peder Bisag Tezenliyan ayinde hazir bulundu. Kutsal Sofra’ya semmaslar Hagop Keskinyan , Arsavir Buyukisman ve dort okuyucu hizmet ederken, ilahileri Vahakn Sinanyan yonetimindeki Uskudar Miyatsyal Korosu seslendirdi.

VAAZ

Rabb’in Duasi’ndan hemen once vaaz eden Basepiskopos Sahan Srpazan, Rab Isa Mesih’in uzerinde kurban edildigi carmihin Hristiyanlar icin ne anlama geldigi hakkinda konustuktan sonra, konusmasinin ikinci bolumunde kutlanan yortunun tarihteki yerini anlatti. Dunyadaki cesitli olumsuzluklara da deginen Sahan Srpazan, barisin ve huzurun bir an once tesis edilmesi icin dua etti.

HOKEHANKISD

Rabb’in Sofrasi’ndan sonra horana cikan Patrik Hazretleri, Hokehankisd dualarina riyaset etti. Rab’de tum uyuyanlar, sehitler ve ozellikle Uskudar Surp Hac Kilisesi’nin muteveffa hayirseverleri anildilar.

SEVGI SOFRASI

Kilisedeki ayinlerden sonra, kilisenin Kalust Gulbenkyan salonunda acilan sevgi sofrasina da Patrik Hazretleri riyaset etti. Uskudar Belediye Baskani Mehmet Cakir’in da katildigi yemekte cok sayida cemaat uyesi hazir bulundu.

Burada bir konusma yapan Patrik Hazretleri, 18 Eylul 2006, Pazartesi sabahi, okullarin tedrisata baslayacaklarini animsatarak, tum ogrencileri, ogretmenleri ve yoneticileri kutladi. Patrik Hazretleri sozlerine soyle devam etti: “Bizler Ermeni Kilisesi’nin havuzunda vaftiz olmus kisileriz. Unlu sairimiz Vahan Tekeyan’in hatirlattigi gibi, Ermeni Kilisesi ruhlarimizin dogum yeridir, ruhani anamizdir. Bu kilise tarih boyunca gercekten de analik gorevini layikiyle yerine getirmistir. Ermeni yazisini, ilk matbaayi, ilk gazeteyi halkimiza veren, caglar boyunca kulturumuzu ayakta tutan Ermeni Kilisesi’dir. Atalarimiz, Aziz Nerses Bartev’in doneminden beri, kiliselerin yani basina okullar kurmuslar, cocuklarimizin egitimini onemsemislerdir. Istanbul Ermeni cemaati olarak bu gelenegimizi surduruyoruz. 38 kilisemiz ve 16 okulumuzla, vakiflarimiz ve derneklerimizle, yazarlarimiz ve edebiyatcilarimizla , Bati Ermeni kulturunu var oldukca yasatmak ve bizden hemen sonraki kusaklara aktarmak bizden onceki kusaklara olan borcumuzdur”. Patrik Hazretleri, cemaat kurumlarinin yasatilmasinin kolay olmadigini, ozveri gerektirdigini, Patrikligin, Ermeni Hastanesi’nin, okullarin ve kiliselerin butcelerinin denklestirilmesi gerektigini, bunun icin de her cemaat uyesinin elinden geldigince manen ve madden yardimci olmasi gerektigini animsatti. Patrik Hazretleri ayrica Patrik Vekili Sahan Srpazan’in dogum yildonumunu kutladi.

Sevgi Sofrasi hep birlikte soylenen Rabb’in Duasi ile son buldu.

TIBREVANK

Patrik Hazretleri, Uskudar Surp Hac Lisesi (Tibrevank) Muduru Hayk Nisanyan’in daveti uzerine, Pazartesi gunu acilacak olan okulu ziyaret etti. Okul muduru ve yoneticileriyle birlikte Muduriyet odasinda kahve ictikten sonra, Patrik Hazretleri siniflardan birine girerek tahtanin uzerine tebesirle “Pari Veramud Polorit! +Mesrob Badriark (Hepinize Kutlu Yeni Donem! Patrik +Mesrob)” yazdi.

KALFAYAN YATAKHANESI

Patrik Hazretleri, Kalfayan Okulu Vakfi Yonetim Kurulu Baskani Dr. Ardas Akdag’in davetiyle, Uskudar’daki Kalfayan Ilkogretim Okulu’nun yatakhanesini ziyaret ederek, Lizbon’daki Kalust Gulbenkyan Vakfi’nin yardimlariyla yeniden dosenen tesisi begeniyle gezdi. Patrik Hazretleri, binanin bahcesindeki serin cardagin altinda, Okul Mudiresi Adrine Tahmincioglu ve vakif yoneticileriyle birlikte cay icti.

KALFAYAN OKULU

Yatakhaneden sonra, Okul Mudiresinin davetiyle Pazartesi acilacak olan Kalfayan Ilkogretim Okulu’nu da ziyaret eden Patrik Hazretleri, buradaki bir sinifin tahtasina da tebesirle “Sireli Digak, Pari Veramud Polorit! +Mesrob Badriark (Sevgili Cocuklar, Hepinize Kutlu Yeni Donem! Patrik +Mesrob)” yazdiktan sonra Kumkapi’ya dondu.

Yorumlar kapatıldı.