İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Özel eğitimde geri adım

Hükümet, Türk vatandaşı olmayan gayrımüslimlerin azınlık okullarında eğitim görmesine imkan veren düzenlemede geri adım attı.

NTV
Güncelleme: 14:57 TSI 22 Eylül 2006 Cuma

ANKARA – Sanayi Bakanı Ali Coşkun, suistimal edildiği ve muhalefet malzemesi yapıldığı gerekçesiyle önergenin çekildiğini açıkladı.

Meclis’te görüşülmekte olan Özel Öğretim Kurumları Yasa tasarısına Sanayi Bakanı Ali Coşkun’un hükümet adına verdiği önerge ile azınlık okullarında Türk vatandaşı olmayan gayrımüslimlerin eğitim görmesine imkan tanınıyordu.

Önce kabul edilen önergeye, daha sonra CHP’liler ruhban okullarının önü açılacağı gerekçesiyle itiraz etti. Bazı AK Parti milletvekillerinin çekincelerini dile getirmeleri üzerine önergenin yeniden görüşülmesi kararlaştırıldı.

Sanayi Bakanı Ali Coşkun, bugün yazılı bir açıklama yaparak önergeden vazgeçildiğini duyurdu. Coşkun, önergenin yanlış yorumlanarak suistimal edildiğini ve muhalefet malzemesi yapıldığını belirtti. Söz konusu madde Salı günü Meclis Genel Kurulu’nda yeniden görüşülecek ve düzenlemeden vazgeçilecek.

Yorumlar kapatıldı.