İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Elif Türklüğü yücelt!..

Nazım Alpman

Yazar Elif Şafak “Baba ve Piç” romanı yüzünden yargılanıyor. Şafak eserinde Ermeni kitap kahramanına “Türkler, Ermenileri soykırıma uğrattı” dedirtiyor.

İşte bu cümle ile “Türklüğü aşağılamış” olduğu kabul ediliyor.

Bu yüzden Türkiye ayakta…

Aşağılamayı ilk tespit eden avukat Kemal Kerinçsiz manevi olarak “Türklüğü korumaktan sorumlu devlet bakanı” unvanını kazandı. Artık yazarlar bir metin oluştururken Kemal beye önceden soracaklar:

– Sayın Kerinçsiz ekte gönderdiğim cümle size göre Türklüğü aşağılıyor mu, aşağılamıyor mu?

Kemal Bey şu sıralarda sadece yazarlar üzerine yoğunlaştığından gazete haberleriyle pek ilgilenemiyor. Yoksa Türklüğü aşağılamak ne kelime, yerden yere vuran o kadar çok haber yayınlanıyor ki…

Acaba Kemal Bey aşağıdaki “Türklüğü aşağıladığı kesin olan” haberlere ne der?

*Yozgat’ta öz kızına tecavüz ettiği ve hamile bıraktığı ileri sürülen baba, tutuklandı. Rahatsızlanan 13 yaşındaki T.K, annesi A.K. tarafından Yozgat Doğum ve Çocuk Bakımevi Has-tanesi’ne götürüldü. Burada yapılan muayenede, T.K’nin 3.5 aylık hamile olduğu belirlen-di.(i4 Aralık 2004 Hürriyet)

*Eskişehir’in Alpu İlçesi’nde, 2 kızına tecavüz edip, birini hamile bıraktığı iddia edilen baba tutuklandı. Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Ağaçhisar Köyü’nde meydana gelen olayda, M.D.’nin (52) öz kızları M.D. (16) ile Ö.D.’ye (17) tecavüz ettiği iddia edildi. M.D.’nin 6 aylık hamile olduğu belirtildi. Olayın, annenin karnının şişmesinden şüphelendiği kızını doktora götürmesi üzerine ortaya çıktığı öğrenildi. Jandarmaya şikâyet üzerine baba M.D. gözaltına aldı. Beylikova Adliye-si’ne çıkarılan M.D., tutuklanarak cezaevine gönderildi. (29 Ağustos 2006 İHA)

*Balıkesir’in Bandırma İlçesi’nde amcasının 10 aylık kızına tecavüz ettiği öne sürülen ilköğretim öğrencisi N.G. (14) tutuklandı. N.G.’nin daha önce de kızlara tacizde bulunduğu gerekçesiyle uyarıldığı iddia edildi.

Bu haberlerin Türklüğü yüceltmediği açıktır. Ancak bunlara bakarak “Türkler tecavüzcü millettir” denebilir mi?

Eğer “denebilir” diyen çıkarsa, ona da “hadi oradan geri zekalı” diye karşılık verilir:

– Bunlar sadece habere konu olan şahıslarla ilgilidir!

Bu ölçüyü edebi eserlere uyguladığımızda farklı sonuçlara ulaşmak nasıl mümkün olabilir?

Bundan sonra Elif Şafak, romanında bir kahramanını Türkler aleyhinde konuşturmasın. Dava açalım, mahkûm edelim. Korksun, ürksün kalemini eline almasın.

Roman kahramanları Amerika’ya falan gitmesin. Yurtdışına çıkış yasağı koyalım. Oturup Anadolu’nun içinden hikâyeler bulsun, kahramanlarını oradan çıkartsın.

Ama öz kızlarına tecavüz eden babalar ordusuyla, Türklüğü yüceltecek bir romanı nasıl yazsın?

Yorumlar kapatıldı.