İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

DEVLET VE ASKERİ ERKANA ÖDÜLLER

Ermenistan Cumhuriyetinin 15. bağımsızlık yılı vesilesiyle bir dizi devlet adamı ve askeri şahsiyet dün Devlet başkanlığı konutunda ödüllendirildiler.

Devlet istikrarı ve ülke ekonomisinin gelişimine katkılarından dolayı Başbakan Andranik Markaryan ‘Sp. Mesroğ Maştots’ madalyonuyla, devlet istikrarı, ordunun yapılanmas ve ülke savunmasına katkılarınmdan ötürü Savunma bakanıSerj sargsyan ‘Dikran Medz’ nişanıyla ödüllendirildi.

Ermenistan Parlamento Bşk. Dikran Tororosyan ve başkan yard. Vahan Hovannisyan, I. derece madalyalarıyla taltif edilirken, gene ülkeye hizmetlerinden ötürü Parlamento Dış ilişkiler ve Finans-Kredi daimi Komisyonu üyeleri Gurgen Arsenyan ve Karen Kapetyan da I. derece madalyalarla ödüllendirildiler.

Ermenistan Silahlı Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Mikayel Harutyunyan da I. derece madalyayla ödüllendirildi.

Ödül alanlar arasında Silahlı kuvvetlere mensup diğer şahsiyetler yanısıra, sağlık, ekonomi, bilim, eğitim alanında yaklaşık 20 civari isim de yer almaktaydı.

Ödül töreni sınunda devlet başkanı Koçaryan, tüm hazır bulunanları kutladı, bayramların varlığının ve genç Ermenistan Cumhuriyetinin güçlenmesi işinde herkesin katılımının önemininin altını çizdi.

Yorumlar kapatıldı.