İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Rumlar bunu da yaptı

Ömer BİLGE / LEFKOŞA

Bir ilke imza atan Lefkoşa Rum Mahkemesi bir Rum’un Türkiye ile işbirliği suçundan KKTC Cumhurbaşkanı Talat, Başbakanı Soyer ve yardımcısı Denktaş aleyhine müebbet hapis istemiyle açtığı davayı kabul etti ve ’zanlılar’ hakkında 220 yıl hapis istedi.

KIBRIS Rum yönetimi Türk düşmanlığında sınır tanımadığını bir kez daha ispatladı. Rum mahkemesi KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Başbakan Ferdi Sabit Soyer ve Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş hakkında Türkiye ile işbirliği yapmaktan (vatana ihanet) müebbet hapis istemiyle dava açtı. Rum yasalarına göre, müebbet hapsin karşılığı 220 yıl.

Rum Politis gazetesinin haberine göre, 1974 öncesinde KKTC’nin Güzelyurt ilçesinde yaşayan Andreas Efthimiu adlı Rum KKTC Cumhurbaşkanı Talat, Başbakan Soyer ve yardımcısı Denktaş aleyhine şahsi dava açmak istedi. Lefkoşa Rum mahkemesi, şaşırtan bir kararla, dava başvurusunu kabul etti ve 10 Kasım tarihine duruşma günü belirledi. Davacı Efthimiu, Talat, Soyer ve Serdar Denktaş’ı ’Türkiye’nin Kıbrıs’ta işlediği suçlarda aktör ve işbirlikci’ olarak niteledi ve 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’ndan bugüne kendisinin de içinde bulunduğu 211 bin Rum’un göçmen durumda olduğunu savundu. Türk liderleri, etnik ve dini temizliğe katkı koymakla suçlayan Efthimiu, Lefkoşa Rum mahkemesinin davayı kabul etmesine rağmen, Rum Başsavcılığı’nın davayı reddetmesi halinde AİHM’e kadar gideceğini belirtti.

Yorumlar kapatıldı.