İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“KÜLTÜRLER ATÖLYESİ” KONFERANSININ SON GÜNÜ

Patrik II. Mesrob Hazretleri, 15 Eylül 2006, Cuma, Montparnasse’daki Bleu Marine Oteli’nde sabah kahvaltısını yaptıktan sonra, diğer tüm katılımcılarla birlikte Fransız Dışişleri Bakanlığı’nın tedarik ettiği otobüslerle CCI Merkezi’ne geçti.

Saat 09:00 ile 10:00 arasında, CCI Merkezi’nin büyük toplantı salonunda toplanan genel kurulda, sırasıyla Büyükelçi Jacques Huntzinger, İspanya Dışişleri Bakanı Miguel Angel Moratinos, Fransa’nın AB İşlerinden sorumlu Bakanı Catherine Colonna ve UNESCO Genel Direktörü Koichiro Matsuura birer konuşma yaptılar.

Saat 10:00 ile 11:00 arasında ise daha önceki günlerdeki gibi, farklı salonlarda “Kültürel Farklılıklar, Anılar, Tarih, Mirasın Korunması”, “İmgeler ve Yazılar”, “Dinler ve Toplumlar”, “Sosyal Çağdaşlaşma Süreci”, “Eğitim”, “Paylaşılan Ortak Değerler” başlıkları altında çalışan çalışma grupları toplandı.

Patrik Hazretleri, Av. Luiz Bakar’la birlikte “Dinler ve Toplumlar” konulu çalışma grubuna katıldı. Bu son oturumda özellikle konferans süresince değinilen temalar gözden geçirildi ve katılımcıların çalışmaların konferans sonrasında da devam edebilmesi için önerileri alındı.

Verilen kısa kahve molasından sonra, saat 11:15 ile 13:30 arasında, yeniden büyük toplantı salonunda genel kurul toplandı. Büyükelçi Jacques Huntzinger’in yönettiği genel kurulda farklı çalışma gruplarının tespitleri değerlendirildi, konferansın İspanya ve Mısır’daki ikinci ve üçüncü ayaklarında aynı çalışma gruplarının çalışmalarına devam edeceği söylendi, katılımcıların dilek ve temennileriyle Paris Konferansı’na son verildi.

Patrik Hazretleri, aynı gün saat 19:00’da, Patriklik Basın Sözcüsü Av. Luiz Bakar ile birlikte, Air France’ın Paris-İstanbul uçak seferiyle yurda döndü. Patrik Hazretleri, uçağın kapısında Patriklik Kalem Müdürü Rahip Zakeos Ohanyan, Ergün Karagöz ve Mıgırdiç Moralıyan tarafından karşılandı.

Yorumlar kapatıldı.