İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Erivan Büyükelçisi’ne Senato bloğu

Ermeni lobisinin şiddetli itirazına rağmen ABD Başkanı George Bush tarafından Erivan Büyükelçiliği’ne aday gösterilen Richard Hoagland için Senato’da yapılacak oylama, bir senatör tarafından bloke edildi.

AA

Güncelleme: 08:57 TSİ 14 Eylül 2006 Perşembe
WASHINGTON – Ermeni lobisinin destekçilerinden Demokrat Partili senatör Robert Menendez, Bush yönetiminin Ermeni soykırımını tanımamasını protesto için, Erivan Büyükelçiliği’ne aday gösterilen Richard Hoagland’a ilişkin Senato onay sürecini bloke ettiğini açıkladı.

ABD yasalarına göre, tek bir senatörün bile bir atamayı süresiz engelleme yetkisi bulunuyor. Bu durumda Senato’da Hoagland’ın atanması için oylama yapılamayacak.

Ancak ABD Başkanı’nın tatil döneminde Senato’yu devredışı bırakarak bir kişiyi 2 yıllığına atama yetkisi bulunuyor. Bu nedenle George Bush’un, Senato’nun tatilde olduğu Ekim ayında Hoagland’ı büyükelçi olarak atayabileceği belirtiliyor.

Senato Dış İlişkiler Komitesi, 7 Eylül’de yaptığı oylamada, Ermeni yanlısı senatörlerin itirazına karşın, Hoagland’in atanmasını 5’e karşı 13 oyla kabul ederek konuyu Senato genel kuruluna havale etmişti.

Ermeni lobisi, soykırımı iddialarını reddettiği gerekçesiyle Richard Hoagland’ın Erivan’a atanmasına itiraz ediyor. Amerika Ermeni Ulusal Komitesi Başkanı Ken Hachikian da, Menendez’in süreci bloke etmesini memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

Yorumlar kapatıldı.