İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Yüzü bizim kadar ak başka bir millet yok

Başbakan Erdoğan, Türkiye’nin kökleri derinde olan tarihsel bir devlet olduğunu söyleyerek, Ermeni soykırımı yapıldığı yolundaki suçlamalara “yenilir yutulur bir şey değil” sözleriyle cevap verdi

HABER MERKEZİ / ANKARA 12.09.2006

Türk Tarih Kongresi’ne katılan Başbakan Tayyip Erdoğan, Türk milletinin köklerinin derinlerde olan bir millet olduğunu vurguladı. Yaşadığımız çağda ülkeler ve milletlerin “küresel ve bölgesel aktörler” olarak iki sınıfa ayrıldığını söyleyen Erdoğan, bazı millet ve ülkelerin “dönemsel ve tarihsel aktörler” olarak ayrıldığını söyledi.
Büyük Anadolu Oteli’nde yapılan kongrede konuşan Erdoğan, Türk Tarih Kurumu’nun çalışmalarını yürütürken esas aldığı bilimsel objektifliği takdirle karşıladıklarını belirterek şunları söyledi:

“Tarihte bizim kadar yüzü ak bir millete rastlamak neredeyse imkansızdır. Siyasi nedenlerle tarihimizi karalamaya kalkışanlar çıkabiliyor. Sözde Ermeni soykırımı iddiaları da bunlardandır. bizzat Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı olarak, Ermenistan’a, ortak bir tarih komisyonu kurulmasını teklif ettim. Şu ana kadar olumlu bir cevap alamadık. Yine de ümidimizi muhafaza ediyoruz.”

Yorumlar kapatıldı.