İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türkiye´nin AB´ye girişini reddetmek büyük hata olur

İngiltere Başbakanı Tony Blair, Türkiye’nin AB üyeliğine karşı çıkmanın Avrupalılar için sonuçları ağır büyük bir hata olacağını söyledi.

Başbakan Blair, Brighton kentinde yapılan TUC sendika konfederasyonu toplantısında yaptığı konuşmada, “Türkiye üyelik ölçütlerini yerine getirdiği zaman bile üyeliğini reddetmek, deprem etkisi yaratacak bir karar olur ve sonuçları Avrupa’nın ötesine yayılır” dedi.

Türkiye’nin üyeliği konusunda Avrupa’da uzlaşma sağlamanın hassas bir konu olduğunu anımsatan İngiltere Başbakanı, “Genişleme konusundaki müzakereyi kaybedersek, bunun sonuçlarını uzun vadede öderiz” diye konuştu.

İngiltere’nin Avrupa İşlerinden Sorumlu Bakanı Geoffrey Hoon da, Atina’ya yaptığı çalışma ziyaretinde, Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni ile bir araya gelmiş ve Türkiye’nin AB üyeliğinin önemli bir konu olduğunu söylemişti.

Hoon, “Türkiye’nin AB üyeliği önemli bir konudur. Daha önce Ankara’daydım ve orada önemli görüşmelerde bulundum. Dışişleri ile ilgilenen bir bakan her zaman iyimser olmalıdır. Bu konuda sonuç elde etmeyi arzu ediyoruz. Türkiye’nin yükümlülüklerini üstlenmesini istiyoruz” diye konuşmuştu.

Yorumlar kapatıldı.