İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni asıllı hostes adayı THY komisyonuna takıldı

Türk Hava Yolları’nın (THY) kabin memuru sınavına giren Ermeni asıllı Türk vatandaşı S.A , ‘Hıristiyan olduğu gerekçesiyle’ işe alınmadığını iddia etti. S.A. ayrıca sözlü sınavında da alay konusu olduğunu söyledi.

Özel bir havayolu kuruluşunda çalışan kabin memuru S.A, 29 THY’nin açtığı hosteslik sınavları için başvuruda bulundu. Yabancı dil sınavından başarıyla geçen S.A, daha sonra 7 kişilik bir komisyonun önünde mülaka girdi.

S.A’nın anlatımına gore, komisyon üyeleri S.A’dan, önce adının ne anlama geldiğini kendilerine anlatmasını istedi. Üyeler, S.A.’ya eski futbolcu Lefter Küçükandonyadis ‘i tanıyıp tanımadığını ve İngilizce dışında başka dil bilip bilmediğini sordu. S.A’nın Ermenice bildiğini söylemesi üzerine gülüşmeye başlayan üyelerin üzerinde durdukları bir başka konu ise nüfus cüzdanındaki din bölümünde yer alan ”Hıristiyan” kelimesi oldu. Birlikte müracaat yaptığı 29 arkadaşının işe alındığını, yalnızca kendisinin kabul edilmediğini öğrenen S.A. durumun ayrıntılarını öğrenmek için THY’yi aradı. Aldığı yanıt ise ”Gözünüz bozuk” oldu.

İkinci mazeret boy

S.A. konunun üzerine biraz daha gittiğinde ise işe alınmayışına mazeret olarak ”boy” ve ”İngilizce” gibi başka ”gerekçeler” eklendi. S.A tüm ısrarına rağmen kendisine resmi açıklama yapılmadığını söyledi. Daha önce çalıştığı havayolu şirketinde Boeing, Airbus ve MD uçaklarında görev yapabilme sertifikası bulunan S.A.’nın itirazının devam etmesi üzerine THY “inceliyoruz, sonbahara bir sonuca varırız” yanıtını verdi.

Yorumlar kapatıldı.